неділю, 29 січня 2017 р.

Нові надходження-тематичні новинки

Шановні користувачі, сьогодні ми пропонуємо нові книги про   майстрів музичного та художнього  мистецтва та їх надбання.
85.12(4УКР)


Мистецька династія Саєнків: Олександр Саєнко, Ніна Саєнко,Леся Майданець Саєнко: альбом/ авт..концепції, тексту та упоряд.: Ніна Саєнко,Леся Майданець-Саєнко.-К.: Дніпро, 2016.-208с.:іл..
В альбомі презентовано колекцію творів (килими, гобелени, мозаїки соломою, живопис, малярство на тканині (батик) мистецької династії Саєнків - Олександра Саєнка (1899-1985), Ніни Саєнко і Лесі Майданець-Саєнко, відомої не лише в Україні, а й у Європі, Азії, Америці та Австралії.   
Представлені твори актуальні за сучасними ідеями та сміливими образними інтерпретаціями, витримані в національному стилі з глибинним проникненням у закодований світ давньої символіки і знакових систем, яскраві за колористикою та художньою довершеністю.      
Творчість родини Саєнків - переконливий приклад розвитку мистецьких традицій, спадкоємності поколінь, вагомих досягнень національної культури.
__________________________________________________________________________

85.31
Лятошинський,Борис - Рейнгольд Глієр: Епістолярна спадщина [Текст]/ упорядник М.Копиця.-К.: Муз. Україна,2016.-768с.
Епістолярна спадщина Б.М. Лятошинського -унікальне джерело історико-культурної памяті, правдиве, "нетлінне відтворення подій українського соціально-політичного, історичного, культурно-музичного життя першої половини ХХстоліття - часу, що зберіг не так багато правдивих свідчень.
Листування Р.Глієра -Б. Лятошинського - надзвичайно мастабний (більше 500 одиниць), тривалий за часом (1815-1956), сенсаційний за інформативною насиченістю пам'ятник духовної культури. Можна зі впевненістю стверджувати,що перед нами - вражаючий за змістом документ.




85.315.3
Лятошинський Б. Твори для фортепіано [Текст]/ Б. Лятошинський; упоряд. О. Безбородько.- К.: Музична Україна, 2016. – 132 с.


Основною метою цього видання є представлення фортепіанної спадщини видатного українського композитора Бориса Лятошинського в аутентичному вигляді.
У роботі над нотним матеріалом були ретельно опрацьовані усі доступні джерела - видання 1931,1972,1975 років, а також рукописи композитора.






85.313(4ІТА)
Шейко А. Гоффредо Петрассі: Відлуння Ренесансу/Алла Шейко.-К.: Муз. Україна, 2016.-192с.


Видання презентує творчість видатного майстра італійської композиторської школи XX століття Гоффредо Петрассі (1904—2003). Композитор, педагог, диригент, музичний діяч, мислитель-філософ, тонкий і глибокий поціновувач образотворчого мистецтва, — постать митця давно стала знаковою для італійської культури.
Однак ім’я Гоффредо Петрассі — мало відоме в Україні, тож книжка відкриває нову сторінку історії зарубіжної музики, котра зацікавить як музикантів-професіоналів, так і широке коло шанувальників мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар