пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Засідання літературного кафе «Рідне слово».

 


17 лютого в Семенівській центральній бібліотеці відбулося   засідання   літературного кафе «Рідне слово». 

Сьогодні в  бібліотеці відбулася   мистецька година, а саме презентація виставки картин «Енергія кольорів» нашої землячки   Любові Лисенко.  « Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами»,- такими словами захід відкрила директор Семенівської ЦБ  Лідія Григорівна Шумейко.

Люба Лисенко народилася 12 квітня 1984 року.   в селищі  Семенівка.  Виросла в сім’ї вчителів. Закінчила Семенівський НВК№1. Навчалася в Києві в КПІ. Має дві вищі освіти. За 10 років проживання в Києві працювала в різних компаніях.   За освітою бухгалтер і фінансист. З 2010 року багато подорожувала.  Деякий час проживала в найбагатшій країні світу Швейцарії в м. Лугано. В той час і почала малювати.  Потім деякий час проживала,  і працювала в м. Харків. Одружилася   і з чоловіком і першою дитиною переїхала в чудову країну Черногорію, в м. Будва.  Там прожили 2 роки і коли ситуація в Україні стала стабільнішою повернулися на Батьківщину. На даний час з чоловіком та двома дітками проживає на Батьківщині в нашому  рідному селищі Семенівка. Займається вихованням дітей і саморозвитком. Має багато різноманітних захоплень таких як: психологія, езотерика, бджільництво, садоведення, звукотерапія, гірудотерапія, травоведення, здорове харчування,і все що пов’язане з художньо – творчим напрямком, шиє іграшки для своїх діток, займається спортом, та багато іншого. На 2021 р. має багато творчих проектів і не тільки проектів….

Сьогодні в бібліотеці відкрито виставку картин  Люби Лисенко. Це перша виставка майстрині, яка так радує всіх прихильників  прекрасного. В доробку Люби Анатоліївни багато картин різноманітних за жанром. Перші проби були зроблені у 3 роки, але на тоді «мабуть щось не пішло», як говорять автор.

У своїй творчості майстриня не зупиняється на усталених сюжетах, постійно шукає новаторські підходи до створення робіт, удосконалює свою майстерність задля того, щоб  радувати прихильників своєю творчістю. У доробку пейзажі, зображення мандала та ін..,автор  у пошуку свого стилю. 

Акцентом у представленій експозиції є багатий духовний світ жінки, місія якої − нести красу, гармонію та любов у світ. Радість, яку дають нам картини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом.

Виставка діятиме в бібліотеці до 2 березня.  За цей час з виставкою  зможуть познайомитися учні та дорослі користувачі нашої бібліотеки. 

Захід пройшов у дружній атмосфері, багато було запитань. Розповідь майстрині була дуже цікавою, змістовною.  Люба Анатоліївна також  малює картини на замовлення.

Мистецька зустріч видалася надзвичайно емоційною, насиченою враженнями.

Всі  учасники заходу вітали пані Любу з цією подією та бажали  подальших успіхів, натхнення та здійснення задумів. Від Відділу культури та дозвілля Семенівської селищної ради з відкриттям першої виставки майстриню  привітала Юлія Василівна Скриль, від краєзнавчого музею Лілія Станіславівна Ярова, від користувачів Тетяна Володимирівна Свиридова. Учасники заходу продовжили спілкування за чашкою чаю.

Запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку картин  Любові Лисенко яка діятиме до 2 березня.
















Немає коментарів:

Дописати коментар