середу, 23 квітня 2014 р.

ВІДНОВЛЮЮЧИ В ЛЮДСЬКІЙ ПАМ’ЯТІ ПОДІЇ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ...

 Ось уже 28 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986 рік. 28 років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць.
 Відновлюючи в людській пам’яті події Чорнобильської катастрофи Семенівська центральна районна бібліотека провела для жителів селища урок – реквієм “Поріс чорнобилем - Чорнобиль, бідою нашою поріс ”.
 «Ми зібралися, щоб ще раз згадати, осмислити і усвідомити масштаби тих трагічних подій, пом’янути тих, хто першим вступив у двобій з полум’ям та радіаційним лихом і ціною свого життя та здоров’я врятував світ», - такими словами розпочали захід. 
 Ведуча Ольга Мартус розповіла присутнім про наймасштабнішу техногенну катастрофу в історії людства на Чорнобильській АЕС та її страшні наслідки. Хвилиною мовчання пом’янули усіх загиблих ліквідаторів.
 Дійство проходило на фоні демонстрації кадрів про Чорнобиль. Присутні дізнались багато вражаючих фактів:
зокрема про те, що радіаційна хмара облетіла Землю тричі, що в повітря піднялось 77 кг радіації, рівних ста атомним бомбам та інші шокуючі факти… 
 Присутніх зацікавила ілюстрована книжкова виставка «Осліпли очі України в сльозах Чорнобильських дощів».    Коментований огляд літератури провела бібліограф ЦРБ Тетяна Базир.
 Також ІТ спеціаліст Олег Волошин в читальному залу проводив читачам нашої бібліотеки показ документальнoго відео про Чорнобильську катастрофу та її наслідки.

Немає коментарів:

Дописати коментар