вівторок, 29 квітня 2014 р.

ТРЕНІНГ "ФАНДРЕЙЗИНГ ДЛЯ БІБЛІОТЕК" В ПОЛТАВІ.

 З 24 по 26 квітня 2014 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Котляревського за підтримки програми "Бібліоміст" пройшов тренінг "Фандрейзинг для бібліотек" для представників Харківської та Полтавської областей. Тренер Віктор Бобиренко - з "Бюро аналізу політики" (м. Суми), громадський активіст, сертифікований тренер по соціальним комунікаціям в Україні, провів надзвичайно насичене інформацією навчання, надав дуже багато актуальних та корисних відомостей, щодо питань фандрейзингу для бібліотек. Тренінг тривав три дні за які бібліотекарі зуміли поповнити свої скарбнички новими знаннями, уміннями, навичками (не обійшлось і без цікавих історій з життя тренера та анектодів) .
 У перший день тренінгу присутні мали можливість ознайомитись з визначенням терміну "фандрейзинг" та видами фандрейзингової діяльності, а також визначили для себе цілі та завдання фандрейзингової діяльності. 
 Фандрейзинг — це пошук ресурсів (людей, устаткування, інформації, часу, грошей та ін) для реалізації проектів. Крім
того, Фандрейзинг — це також наука про успішне переконання інших у тому, що діяльність вашої організації заслуговує уваги (і підтримки). Для того щоб стати хорошим спеціалістом по залученню позабюджетних коштів необхідні значні зусилля. Та розуміти, що справедливість – поняття відносне.
 Другий день тренінгу був присвячений про бюджет, про особливості та можливості бюджетного фінансування, про програмно-цільовий метод фінансування та як знайти кошти в бюджетах громад. Заняття проходили у формі інтерактивного обговорення. Бібліотечні працівники дізналися багато цікавого.
 Третій день тренінгу був присвячений темі проектного мислення, вчилися управлінню проектами, його моніторингу та визначали оцінку ефективності проекту.
Завершився триденний тренінг обміном вражень та заповненням післятренінгових анкет.
 Прощались всі з надією скоро зустрітись адже ми не тільки вчились, за три дні нам вдалось дуже здружитись і я впевнена, що зовсім скоро ви почуєте про якийсь спільний проект і спільні досягнення учасників тренінгу, адже старання тренера були не марними.

Немає коментарів:

Дописати коментар