вівторок, 3 березня 2015 р.

КНИГИ ПОДАРОВАНІ АВТОРОМ - МИКОЛОЮ КОСТЕНКОМ


 Костенко Микола Анатолійович народився на Пол­тавщині 24 жовтня 1977 року. У 1994 р. закінчив Оболонську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Семенівського р-ну Полтавської області. У 1999 р. здобув вищу педагогічну освіту за спеціальністю «Матема­тика і фізика» в Полтавському державному педагогі­чному інституті імені В. Г. Короленка, у 2005 р. — економічну освіту за спеціальністю «Економіка під­приємства» в Полтавському університеті споживчої кооперації України. У 2008 р. закінчив аспірантуру КНЕУ імені Вадима Гетьмана за спеціальністю «Демо­графія, економіка праці, соціальна економіка і полі­тика» та був зарахований до викладацького штату кафедри управління персоналом та економіки праці цього університету.
  У 2008 — 2009 рр. працював за сумісництвом нау­ковим співробітником Проблемної науково-дослідної лабораторії з професійного навчання незайнятого на­селення Інституту підготовки кадрів державної служ­би зайнятості України.
Науковими інтересами автора, серед іншого, є: іс­торична демографія, історичне краєзнавство, історія трудового права та соціально-трудових відносин. Він є студентом Вищих Свято-Володимирських правосла­вних богословських курсів, членом Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка (Київ­ське міське об’єднання).

Книги подаровані автором

Костенко, М. Хорольщина та навколишні землі в Генеральному слідстві про маєтності 1723-1731 рр. [Текст]: науково-довідкове видання / Микола Костенко; передмова к. і. н. Павла сацького. - К.: Центр учбової літератури, 2014. - 130с.
Анотація. В основі даної публікації - витяги з Генерального слідства про маєтності Лубенського та Миргородського полків Війська Запорі­зького, що було здійснене в 1729 - 31 рр. Принцип вибірки з «Генерального слідства...» - це належність поселень до історичної Хорольщини й прилеглих до неї земель. У праці містяться наукові коментарі, що ґрунтуються на історичних документах і сучасних публікаціях, перелік яких додається, список персоналій, геогра­фічний покажчик.
  До книги додається складена автором карта досліджуваної те­риторії. Вона являє собою адміністративно-територіальний устрій Лубенського (без північних сотень) та Миргородського полків ста­ном на початок 1731 р. з відображенням всіх населених пунктів то­гочасної Хорольщини й прилеглих до неї
земель за даними Генера­льного слідства про маєтності.
  Для всіх, хто цікавиться історією Полтавщини, українського ко­зацтва, соціально-економічних відносин в Україні часів Гетьман­щини.  

Костенко, М.А. Збірка наукових праць [Текст] / М.А. Костенко. - К.: Центр учбової літератури, 2014. - 160с.
Анотація.  До збірки наукових праць увійшло 17 статей автора, які написані в 2007 - 2014 рр. та стосуються широкого кола актуальних для людини і громадянина питань: світогляд­них, суспільно-політичних, економічних, екологічних, дидактичних. Більшість з них публікується вперше, інші було оприлюднено раніше у вигляді статей чи тез доповідей.
  Збірка складається з двох частин, що мають назви: «Людина і суспільство в XXI столітті» та «Професійне навчання безробітних і його ефективність». До однієї зі статей з другої частини збірки, як додаток, наведено методичні рекомендації з планування напрямів та обсягів професійного навчання безробітних, які розроблені автором.
 Мова всіх статей - українська, крім однієї, яку написано російською. В окремих випадках при цитуванні матеріал подано мовою першоджерела.

Немає коментарів:

Дописати коментар