неділю, 1 березня 2015 р.

ПАТРІОТИЧНА ГОДИНИ " ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ, КРАЩІ СИНИ І ДОЧКИ УКРАЇНИ"

 Згадували події, які змінили хід історії. У ці дні ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні, справжніх патріотів України, які поклали душу й тіло за нашу свободу, за честь, за волю, за Батьківщину. Загинули справжні патріоти, які безстрашно йшли вперед, дуже дорогою ціною дісталася нам свобода.
 До вшанування пам’яті Героїв приєдналася і Семенівська ЦРБ. На захід було запрошено учнів 11 класу НВК №1 класний керівник    Черевко Л.М..
  В бібліотеці було проведено   патріотичну годину "Герої Небесної сотні. Кращі сини і дочки України". Ведучі Безсмертна Л.О. і Мартус О.О. здійснили історичний екскурс у минуле нашої держави, дізнались про героїзм українського народу. Особливо розхвилювали слухачів події, які стались рік тому, коли на майдан вийшли мирні протестувальники та намагались відстояти ідеї справедливості.

На захід були запрошені учасники Майдану, заступник голови районної ради Григорій Пипич і лікар ЦРЛ Віктор Передерій вони розповіли учнівській молоді,  про Революцію гідності, про відвагу, стійкість та силу духу українських громадян. Затамувавши подих, юні читачі слухали вірші у виконанні Дениса Дітковського і Марини Кисляк,   пісні "Про мальви", "Мамо, не плач. Я повернуся весною, Небесна Сотня", "Плине кача по тесині" стала тугою, смутком, неофіційним жалобним гімном України.

Під впливом почуттів усі присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих героїв Небесної Сотні. До цієї пам’ятної дати в читальній залі розгорнулась також книжкова виставка-інформація  "Душу й тіло ми положим за нашу свободу...". Виставка не тільки розповідає про героїку подвигу
українського народу, а ще й закликає всіх бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.
  Революція, яка змінила хід історії, не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.
  Вічна і світла пам’ять патріотам, які загинули в боротьбі за нашу свободу.
Герої не вмирають.

Немає коментарів:

Дописати коментар