понеділок, 30 березня 2015 р.

ДЕНЬ СМІХУ (АБО ДЕНЬ ДУРНІВ)

   ДОВІДКА
 Це свято має глибокі історичні корені. Є версія, що воно пов'язане з античною богинею Деметрою, чию доньку Персефону викрав бог Аід. Персефона кликала на допомогу, але її крики були лише оманливою луною. В Німеччині цей день збігався із днем Святої Марії Єгипетської, прозваної "Марією-брехухою". Того дня дівчата дурили людей, аби верховодити майбутнім чоловіком. День сміху відзначають розіграшами. В ряді країн він також має назву День дурня. В Україні кажуть: "Перше квітня - брехня всесвітня".
ЧИТАЙМО З  НАМИ, ГУМОР І САТИРУ:

    Вишня, Остап. Мисливські усмішки та інші оповідання [Текст] / О. Вишня. - Донецьк, 2008. - 279 с.
    АнотаціяОстап Вишня (Павло Михайлович Губенко) — самобутній український сатирик і гуморист. Його творам властиві лаконізм, дотепність і образність мови. Читачам пропонується збірка творів вітчизняного майстра художнього слова. Здоровий гумор та нищівна сатира роблять ці твори не лише цікавими, але й актуальними. Видання розраховане на широкий загал шанувальників вітчизняної літератури.

Глазовий, П.П. Сміхологія [Текст] : Посібник для всіх, кому любий сміх/ П.П. Глазовий. - К.: Фенікс, 2007. - 400 с.
Анотація. Нове, вкотре перевидане, видання «Сміхології» вмістило в себе ще більше гуморесок від Великого сміхотворця, гумор та сатира якого з часом стають тільки гострішими та влучнішими.



Дудар, Є.М. Вибрані твори [Текст] : Гумор, Сатира / Євген Дудар. - К.: Вид-во "Укр. енциклопедія: імені М.П. Бажана, 2011. - 608 с.
Анотація. У книзі вміщено гуморески, фейлетони, усмішки, памфлети, сатиричні повісті, написані Євгеном Дударем у різні періоди його творчої діяльності. Для творів характерна простота, лаконізм, оригінальність, метафоричність і влучність художньо-сатиричного узагальнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар