вівторок, 13 жовтня 2015 р.

"ЛЮБІТЬ УКРАЇНУ, ЯК ВІРНІ СИНИ"


14 жовтня  в день святої Покрови Пресвятої Богородиці в День Українського козацтва, в Україні вперше відзначається День захисника України. Цей день є  особливим для українців, він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну.
Пресвята Богородиця й нині залишається заступницею усіх українських військових.
Ця дата символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил СРСР та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів, воїнів Української повстанської армії та нинішніх захисників України
12 жовтня Національний банк України ввів у обіг 50 тисяч 5-гривневих монет "День захисника України".
Нагадаємо, до Дня захисника України нагороджено понад 2 тисячі військовослужбовців.
 В Семенівській  центральній районній бібліотеці  було підготовлено та проведено годину патріотизму  «Любіть Україну,як вірні сини», проведено бесіду біля книжкової виставки «Військова служба-поклик душі». Виставка-інформація «За честь за долю, за Українську волю: полтавці, учасники АТО» розповіла про земляків –воїнів, які захищали і захищають нашу батьківщину в зоні АТО.
Події в Україні, що почалися з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Ми живемо у непростий час - час змін. І, як це не сумно говорити, подібні події не проходять мирним шляхом, без жертв. Ми хочемо, щоб кожен громадянин України згадав, за що він любить свою країну, свою землю. І кожен усвідомив, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям « Небесна сотня», за що помирають наші хлопці в зоні АТО.
         Знову здригнулась земля
         Від вибухів, плачу й прокльонів,
         Знову московська орда
         Полізла до наших кордонів.
За даними ООН, на початку червня 2015 року в зоні АТО кількість загиблих досягла понад 6362 особи, а кількість поранених – 15775 осіб. Страшну данину заплатив наш край. Виконуючи свій військовий обов’язок на сході України загинули наші земляки…
Ми закликаємо всіх згадати у молитвах героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
За рідну домівку поклали життя вірні діти,
Герої, що завжди залишаться в наших серцях,
За землю, за матір зробили, що мали зробити,
Герої не гинуть, герої живуть у піснях.




Актуально!



                              УЧАСНИКАМ АТО ТА ЧЛЕНАМ ЇХ СІМЕЙ

http://semenivka.adm-pl.gov.ua/page/uchasnikam-ato-ta-chlenam-yih-simey

Немає коментарів:

Дописати коментар