неділю, 5 березня 2017 р.

190 років від дня народження Л.І. Глібова


"Знатні й знані мої земляки"

2 березня працівниками Семенівської ЦРБ було організовано та проведено літературний вечір «В  БАЙКАХ  І  ЛІРИЦІ  ЖИВЕ  ЙОГО  ДУША». Захід  відбувся в приміщенні дитячої музичної школи. На захід завітали жителі селища, шанувальники творчості  Л. Глібова,учні Семенівського НВК№1.  
Літературний вечір розпочала директор ЦРБ К.О. Яковенко. Вона розповіла , що захід який підготували працівники бібліотеки приурочений до 190-річчя від дня народження нашого славного байкописця  Леоніда Івановича  Глібова. Саме семенівська земля дала світу такого талановитого байкаря, де на його батьківщині в с. Веселий Поділ кожного року проходить  обласне свято «Веселої мудрості», що збирає на конкурс байкарів  з різних районів області. 
Ведуча заходу Л. Безсмертна  розповіла про творчий і життєвий шлях Леоніда Глібова. Розповідь час від часу перепліталася інсценізацією  байок   «Зозуля і півень», «Бджола і мухи»  у виконанні учнів   А.Гиря , Д.Назарова, В. Матвієнко,І.  Олійник (6кл.)та  В. Марченко , Т. Пасько, В. Пархоменко (7 кл.) Семеніського НВК№1.
 Байки також читали  неодноразові учасники  обласного свята «Веселої мудрості»  Євдокія Киричок, Антоніна Завалко  та  Надія Пахомова.
 Присутні гучними аплодисментами дякували за виконання  пісні «Журба» (Л. Глібова) у виконанні  подружжя Валентини та Івана Саражин ( заслуженого працівника  культури України ).
Присутні були вражені  виступом працівників бібліотеки,що поставили уривок до твору Л.Глібова «До мирового». Ролі виконували О. Мартус та Г. Самбур.
В прекрасному виконанні  на закінчення   звучали  пісні у виконанні народного  фольклорно-етнографічного ансамблю «Журавка» (художній керівник Галина Донець).   
Присутні висловили свої слова подяки за змістовний захід та переглянули книжкову виставку - ювілей "Сія зоря поета байкаря" .
























  

Немає коментарів:

Дописати коментар