четвер, 9 березня 2017 р.

Шевченківські дні


Минула довга сотня літ,
А він – із мармуру й граніту
Знов сходить в люди,
Будить світ
І переможно йде по світу!          

         На Україну вступає весна. Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.День народження Шевченка і день його смерті стоять поряд 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями -47 років життя,  життя ,  яке стало славою і гордістю українського народу. Шевченко був живою піснею,  журбою і плачем України.
До Шевченківських днів   Семенівській ЦРБ  було організовано  ілюстративну книжкову виставку - вшанування «Шевченківська свіча століттями горить»,  виставку – портрет «Вдивляється Тарас у душу України». 

    
9 березня   біля  погруддя    Т.Г. Шевченку   зібралися представники установ, організацій, депутати, громадськість селища, щоб віддати шану великому сину України. Ведуча Галина Самбур, в своєму виступі коротко розповіла, що доля поета-кобзаря – це частка історії нашої України.  Тарас Шевченко стояв на сторожі правди, любові і честі. Він любив свою батьківщину, мріяв про її свободу й незалежність. Тарас Шевченко... Такий великий, що бути більшим уже не можна. Як Україна. Як світ. Він безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом.
У виконанні народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Журавка» прозвучала пісня на слова Т.Шевченка «Тополя».  
Відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка. А далі ведуча запросила на захід «Разом з Шевченком полтавськими шляхами» в центральну районну бібліотеку.
Під час літературно-краєзнавчої  подорожі учасники заходу перенеслася в ті місця де побував Т.Г. Шевченко, а саме на Полтавшину.   Побував він також і в селі  Веселий Поділ нашого Семенівського району.  
На заході  всі бажаючі в невимушеній теплій обстановці цитували твори  Т.Г. Шевченка та слухали пісні, на його слова, у виконанні  народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Журавка».          
Тож гуртуймося Кобзаревим нескореним духом, станьмо гідними його заповідей і мрій!












           

Немає коментарів:

Дописати коментар