пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Нові надходження


подаровані книги

На краєзнавчу полицю
28.5л615(4УКР-4ПОЛ)
Парк, посаджений з любов’ю. Історія та сьогодення Криворудського дендропарку [Текст ]: Науково-популярне видання/ О.М.Байрак,В.Г. Бабарика, П.М.Бабарика,В.М. Самородов.-Полтава: Дивосвіт, 2016.-200с.+8с вкл.

Книга «Парк, посаджений з любов'ю» присвячена 55-ій річниці Криворудського дендрологічного парку, яку святкували минулого року. Парк заснований у 1960 році місцевим жителем Сергієм Лопатою.  Тож  символічно, нову  книгу презентували в день 109 річниці з дня народження Сергія Марковича, 22 квітня в с. Крива Руда.  У ході презентації автори книги (професор Олена Байрак, науковий співробітник парку Валентина Бабарика, директор Криворудської школи Павло Бабарика, доцент кафедри екології Віктор Самородов)  відмітили, що фонд краєзнавчих книг Семенівського району поповнився виданням, яке має вагоме історичне та культурне значення не лише для Полтавщини, а й України.
Книга «Парк, посаджений з любов'ю» вміщує матеріали про один з найкращих дендропарків Полтавщини, його пам’ятки, ландшафтний дизайн, рослинний світ та інше, й може задовольнити інтереси читачів, котрі цікавляться історією рідного краю.  

4г(4УКР-4ПОЛ)

Самородов В.М. Полтавське сільськогосподарське товариство(1865-1920рр.) [Текст]: історія, звитяги, першопостаті/ В.М. Самородов, С.Л. Кигим. - Полтава: Дивосвіт, 2015.-160с.

У монографії наведено узагальнене авторське бачення становлення та поступу одного з найстаріших вітчизняних галузевих об’єднань – Полтавського сільськогосподарського товариства. Викладено цікаві факти та знакові події його історії, біографії та звершення головних діячів. Для ширового кола шанувальників аграрної історії, краєзнавців, усіх, кого цікавить багата на події й таланти Полтавщина.           




63.1(4УКР-4ПОЛ)
Полтавські  історичні студії [Текст]: ювілейний збірник на пошану Віктора Ревегука.-Полтава:ПНПУ імені В.Г. Короленка, 2013.-280с.  

   
До збірника увійшли статті колег та учнів доцента Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Віктора Ревегука написані з гагоди його сімдесятиріччя. Тематика розвідок сконцетрована здебільшого навколо питань з історії Полтавщини, що найбільшою мірою цікавили ювіляра. Деякі праці порушують проблеми історії України загалом, що пов’язано з науковими інтересами авторів.
      








63.3(4УКР-4ПОЛ)
Ленченко Ф.І. Кооперація та кооператори Київщини [Текст] /Федір Ленченко.-Переяслав –Хмельницький: ФОП О.М. Лукашевич,2012.-140с.
     
У книзі висвітлено зародження та становлення на Київщині споживчої кооперації. Розкрито організаційну, громадсько-політичну, культурно-освітню діяльність кооперативних товариств та союзів, діячів кооперативного руху в Київській губернії. Охарактеризовано особливості діяльності першого в Наддніпрянській Україні регіонального центру споживчої кооперації – Київської спілки споживчих товариств.
Показано внесок ентузіастів-активістів у становленні кооперативного руху.           
Книга розрахована на істориків, краєзнавців, викладачів і студентів та всіх, хто цікавиться історією України, зокрема становленням і розвитком кооперації.

67.9(4УКР)
Баганець,Олексій. Незручний прокурор [Текст]/ Олексій Баганець.-К.: Юрінком нтер,2016.-320с.

Олексій Васильович Баганець (нар. 5 квітня 1954, село Горошине, Семенівський район, Полтавська область) — заслужений юрист України, почесний працівник прокуратури України, державний радник юстиції 2 класу, адвокат, правозахисник, член редакційної колегії загальнонаціональної правової газети «Юридичний вісник України».       
В 2010 році написав автобіографічну книгу «Незручний прокурор».  
Книга «Незручний прокурор» - це оповідь колишнього прокурора про його професійний шлях від слідчого районної прокуратури до заступника Генерального прокурора України, про життєві злети й падіння та їх причини  в умовах радянських часів і за роки незалежної України про поступову втрату органами прокуратури своєї незалежності і втягування їх у політичну боротьбу, про маловідомі або взагалі невідомі обставини розслідування гучних кримінальних справ як минулого, так і  теперішнього століття
 91.9
Ревегук Віктор Якович: біобібліографічний покажчик: / упоряд. Р.А. Сітарчук, Ю.В. Волошин, В.В. Орєхова та ін.; за ред. М.І. Степаненка. - Полтава: ПНПУ імені В.Г. Короленка, 2013. - 100 с.

У виданні представлено персональну бібліографію доцента кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Віктора Яковича Ревегука. Біобібліографічний покажчик, укладений із нагоди 75-ліття від дня народження вченого, містить автобіографію, відомості про життя, педагогічну та творчу діяльність знаного на Полтавщині вченого-краєзнавця, автора наукових та навчальних видань. У книзі зібрано вітальні слова колег, учнів і друзів ювіляра. Подано хронологічний та алфавітний покажчики друкованих праць і публікацій. Сподіваємося, що це видання стане в нагоді науково-педагогічним працівникам, фахівцям у галузі історії України та Полтавщини, студентам, аспірантам, учителям, бібліотечним працівникам, а також усім, кого цікавить постать В. Я. Ревегука.
91.9
Великий Полтавець Іван Петрович Котляревський
[Текст]: Біобібліографічний покажчик.-Полтава:ТОВ «АСМІ», 2015.-123с.

Покажчик присвячено видатному полтавцю, основоположнику нової української мови Івану Петровичу Котляревському.
Видання буде корисним науковцям, учителям, бібліотекарям, краєзнавцям, студентам, а також усім, хто цікавиться творчістю І.П. Котляревського.






Далі буде

Немає коментарів:

Дописати коментар