середу, 29 березня 2017 р.

До Дня довкілля

    Виставка-застереження  



« І спустошена стане земля
на мешканців її, через плід
         їхніх вчинків»    

Старий Заповіт.
 
Щороку в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, на Україні відзначається День навколишнього середовища (День довкілля), встановлений відповідним Указом Президента України № 855 від 6 серпня 1998 року.    

      
В Семенівській ЦРБ до дня довкілля організовано книжкову виставку-застереження «Щоб тільки неба очі голубі цю землю бачили в цвітінні». Виставка  діє з березня по квітень.     
Одна із найважливіших проблем сьогодення – екологія. Особливо гострою стала необхідність підвищення у людей екологічної культури, екологічного мислення, виховання любові до природи. Функцією природоохоронної діяльності бібліотеки є екологічне виховання. Бібліотека виконує її, популяризуючи літературу відповідної тематики. Велика увага приділяється краєзнавству.       
Сьогодні про стан екології, здобутки екології може дізнатися кожен, узявши до рук книги. Про стан довкілля та екологічні проблеми розповідають і періодичні видання.
Чим більше людина завойовувала природу, чим глибше проникала в сутність її законів, тим складнішими ставали взаємини.          
Cучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Екологічні проблеми, що особливо загострились в останні десятиріччя, не можуть не викликати стурбованість і тривогу. І це теж знайшло своє відображення в  книгах даної тематики, а також у творах художньої літератури в т.ч.  поезії.  
Всі розмови про екологію взагалі повинні стати і розмовою про екологію краю, міста, села, де ми живемо чи живуть наші користувачі.



Шановні користувачі радимо також ознайомитись з журналом «Екологічний вісник» – науково-популярний екологічний всеукраїнський журнал. Засновником журналу є Всеукраїнська екологічна ліга.


Тематичну спрямованість журналу визначають актуальні проблеми пошуків вітчизняних учених у галузі екології, ботаніки, біології, екологічного права та екологічного виховання.

На його сторінках ви не тільки знайдете інформацію про сучасні досягнення науки, а й зможете дізнатись про найгостріші екологічні проблеми, вплив довкілля на здоров’я людини, розвиток екотуризму. Окремий розділ журналу пропонує найновіші розробки для освітян. Журнал пропонує вашій увазі інтерв’ю з відомими політичними діячами, науковцями, правознавцями з конкретних екологічних проблем.


 
Запрошуємо до читання!

    


Немає коментарів:

Дописати коментар