середу, 27 листопада 2013 р.

Платинум Посиденьки

На сьогодні фінансова грамотність – це саме той достатній рівень знань у сфері фінансів, який дає змогу правильно оцінювати фінансову ситуацію і приймати виважені рішення.
Просвітницька робота з дітьми має бути одним із провідних напрямів, тому роботу з дітьми можна розглядати як стратегічне завдання. Від того, яку увагу буде приділено молодому поколінню зараз, залежатиме економічна та соціальна ситуація в країні у майбутньому.
Яскраве свято відбулося в Семенівській ЦРБ з учнями 9-Б класу НВК № 1, за активної підтримки Platinum Bank. 
Надувні кульки, усмішки, радість, цікаві питання і оригінальні відповіді, море задоволених дитячих облич – так можна описати хід пілотного уроку «Платинум Посиденьки» тема «Копійка рубль береже», який пройшов в бібліотеці. Отримали неймовірний заряд позитивної енергії і дізналися масу цікавих фактів про фінансовий світ від представника банку старшого експерта Platinum Bank Чуб Л.В.
Підлітки, намагалися згадати назви грошових одиниць різних країн. Їх просили розв’язати елементарні фінансові задачі на знання, кмітливість та винахідливість. Наприклад, що можна купити на одну та тисячу гривень, що таке сімейний бюджет, заощадження, які послуги є в банках і як ними користуватися.
Діти жваво реагували на завдання і намагалися якнайшвидше їх виконати – часто небез допомоги спеціаліста банку.
Співробітники бібліотеки підготували цікаву презентацію, за допомогою якої допомогли підліткам з’ясувати, що таке заощадження, які існують найбільш ефективні способи вкладання грошей та отримання прибутку.
Присутні були одностайні у думці, що підвищувати рівень фінансової грамотності необхідно як дітям, так і дорослим, щоб навчитися правильно розпоряджатися наявними грошима.
Співпраця бібліотеки з банківськими установами продовжиться…

Немає коментарів:

Дописати коментар