понеділок, 4 листопада 2013 р.

«Національні меншини України та їх права»


Полтавщина - край багатонаціональний, і хоча переважають українці, вона стала другою батьківщиною для росіян, білорусів, поляків, азербайджанців, євреїв, циган, молдаван. Бібліотеки займають не останнє місце у формуванні об'єднуючого духу громадян різних етнічних груп.
Згідно завдань Президента України про зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин в Семенівській центральній районній бібліотеці організовано книжкову викладку «Наша Земля – наш спільний дім», розкрити яку допомогла зав. відділом обслуговування Самбур Г.В. з бесідою «Національні меншини України та їх права».
«Представники народів та національних груп обираються на рівних правах до органів державної влади всіх рівнів, займають будь-які посади в органах управління, на підприємствах, в установах та організаціях. Дискримінація за національною ознакою забороняється й карається за законом. Українська держава гарантує всім національностям право на збереження їх традиційного розселення і забезпечує існування національно-адміністративних одиниць, бере на себе обов'язок створювати належні умови для розвитку всіх національних мов і культур. Усім громадянам України кожної національності гарантується право сповідувати свою релігію, використовувати свою національну символіку, відзначати свої національні свята, брати участь у традиційних обрядах своїх народів. Українська держава гарантує всім національностям право створювати свої культурні центри, товариства, земляцтва, об'єднання» - таку інформацію надає книжкова викладка в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар