четвер, 22 травня 2014 р.

МІТИНГ ДО ДНЯ ПЕРЕПОХОВАННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА

 В історії майже кожного народу є одна, найвеличніша постать, яка уособлює його дух, славу. Для України - це безперечно наш великий Тарас Шевченко.
 2014 - це Шевченків рік, саме зараз Україна змінюється так, як хотів Тарас Шевченко. І це не випадково, адже саме він є нашою душею.
 Сьогодні 22 травня - виповнюється 153 роки від дня перепоховання праху Шевченка, важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні.

 Хоч день смерті датується 10 березня, та для багатьох його співвітчизників i нащадків 22 травня – день не менш важливий, адже спочивати в українській землі у Каневі було останньою
волею патріарха. Виконати заповіт Шевченка, втім, виявилось не так просто: лише через 58 днів після поховання царський уряд дозволив викопати і переправити домовину з поетом до України, а сам процес перевезення тривав два тижнi. В 1939 році споруджено великий пам'ятник із 
постаттю Шевченка, вилитий з бронзи.
 Мільйони українців з різних куточків земної кулі їдуть до цього - святого місця в Україні, щоб віддати шану безсмертному синові землі української.
 Таке святе місце є і у нашої Семенівської громади, до якого зібралися жителі селища. У заході взяли участь перший заступник голови райжержадміністрації Лишко С.І., керуючий справами районної ради Черевик Ю.Б.,

заступник голови селища Даценко М.І. Біля монумента звучали уривки з творів Т.Шевченка, Лінда Задорожна виконала пісню "Наша рідна Україна".
 До пам'ятника Тарасу Шевченку відбулося покладання квітів.






Немає коментарів:

Дописати коментар