понеділок, 19 травня 2014 р.

НА ПЕНСІЇ ЖИТТЯ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ (комп’ютерні курси для людей похилого віку)

Тренінг проводить бібліограф
Базир Т.М.
 Нелегко йти у ногу з часом і встигати самостійно опановувати всі технічні новинки без яких молодше покоління вже не уявляє свого життя.
 Часто люди, вийшовши на пенсію, вважають, що їхнє життя вже прямує до фінішу. Хоча насправді лише розпочинається новий його етап і все набуває дещо іншого сенсу. Змінюється звичний розпорядок дня, а от вільного часу стає вдосталь. І як використати його з користю для себе, кожен вирішує сам.
 В Семенівській ЦРБ діють комп’ютерні курси для людей похилого віку. Завдяки програмі «Бібліоміст» для пенсіонерів відкрили «Комп’ютерний лікбез», де охочі можуть безкоштовно отримати найсвіжішу інформацію й опанувати комунікативні технології.
 З районної газети «Вісник Семенівщини» дізнався,
говорить Криворучко Володимир Миколайович, що у бібліотеці діють курси комп’ютерної грамотності для пенсіонерів за програмою «Бібліоміст». Причому, що є беззаперечною їх перевагою, - безкоштовні. Бо усвідомлюю - нині новітні інформаційні технології настільки проникли в усі сфери людського життя, що, не вміючи користуватися комп’­ютером, просто значною мірою “знебарвлюєш” своє сьогодення. А допомагає літнім людям освоювати роботу з ПК бібліограф ЦРБ Базир Т.М.
 Загалом бажаючих освоювати комп’ютер виявилось чимало пен­сіонери освоюють комп’ютерну грамоту,

працюють із текстами та в Інтернеті, створюють власні електронні скриньки, спілкуються з родичами у скайпі, відновлюють старі знайомства. Уміння бути на «ти» з комп’ютером, на думку сивочолих слухачів, у ХХІ столітті стало необхідністю.
 Пенсіонери набувають досвіду роботи з комп’ютером, перестають вважати себе несучасними, а їхні очі знову аж світяться інтересом до життя. Скажіть, чи можуть результати бути ще більш переконливими? 
 А й справді: вчитися ніколи не пізно...

Немає коментарів:

Дописати коментар