пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

 22 серпня 2014 року, в приміщенні Семенівської ЦРБ, було проведено круглий стіл до Дня незалежності України на тему: «Незалежність України: вчора і сьогодні»
На засідання круглого столу були запрошені керівники установ та організацій, представники влади, представники громадських організацій, жителі селища, бібліотекарі.
 "У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою: 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю…", такими словами розпочала круглий стіл ведуча Г.В. Самбур.
На обговорення "круглого столу" були винесені питання:
  • Історичне значення Незалежності України;
  • Почуття патріотизму, національної гордості;
  • Проект змін до Конституції щодо децентралізації влади.
 Вступним словом круглий стіл відкрила директор бібліотеки - К.О. Яковенко.
 "Доброго ранку, шановні пані та панове! Дуже раді вітати вас в стінах нашої бібліотеки. Завжди в цьому залі прагнули збирати, збираємо і збиратимемо тих людей, яким не байдуже те, що відбувається в країні.

Сьогодні ми зібрались в дуже складний для країни період. Країна проходить низку  важливих випробувань. Думаю, що не помилюся, якщо скажу, що головні випробування залишаються все ще попереду..."
Під час засідання ведуча визначила основні етапи розвитку незалежної держави – України.
Учасники засідання вшанували пам’ять загиблих, які виборювали та виборюють незалежність і цілісність України хвилиною мовчання.
В.І. Клименко наголосив: "Наші предки пройшли науку честі й гідності, рівності і демократії. Українська козацька держава передала нам тверде переконання — ко­жен має свої права й вольності і кожен має обов'язок боронити їх. З тих часів прийшла до нас впевненість: ми можемо самі визначати свою долю, можемо бути рівними серед рівних з-поміж інших народів…" 
 Провідний спеціаліст РС СССДМ Теличенко А.С., під час свого виступу розповіла про роль молоді у розбудові незалежної держави – України, зокрема про стан молодіжної політики держави, наголосила на необхідності активізації і консолідації молодіжного руху та спрямування його на розбудову України.
Зокрема під час свого виступу Зубренко Н.С. зазначила, що останній період розбудови держави видався складним, адже країна перебуває у стані війни.
 Також, Сіденко Л.М. процитувала цитату Й. Гейдера німецького філософа і письменника: "Україна стане колись новою Грецією; прекрасне осоння цього краю, весела вдача народу, його музичний хист, родюча земля колись прокинуться…"
 Підсумовуючи обговорені питання, учасники круглого столу
дійшли до висновку про необхідність підвищення активності громадськості та покращення інформованості громадян про їх права та можливості.
До уваги присутніх книжково-ілюстративна виставка "Є найсвятіше слово на землі. Одне. Високе. Світле - Україна!" показує епоху, яку наш народ переживає з високо піднятою головою.
 Друга частина круглого столу відбулася за чашкою смачного чаю.

 Закриваючи круглий стіл, ведуча привітала усіх учасників з Днем незалежності України та побажала і надалі бути активними учасниками громадянського суспільства та гідними незалежної держави – України.
 Нехай наші символи - святий Гімн, Золотий Тризуб, наш Прапор синьо-жовтий освітлюють наше життя, гріють душі й серця, єднають і зміцнюють сили всіх українців.
З святом вас! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар