четвер, 21 серпня 2014 р.

БЛІЦ - ІНТЕРВ'Ю "8 ЗАПИТАНЬ ПРО БІБЛІОТЕКУ"


Сіденко Ліана Миколаївна - жителька селища Семенівки, економіст.
    1Чи користуєтесь ви бібліотекою Ліано Миколаївно?
Так. Кілька разів на тиждень.
2. Чи задовольняє Вас бібліотека, яку Ви відвідуєте?
Так.
3. Якою Ви б хотіли бачити свою бібліотекою?
Культурно-просвітницьким центром, місцем отримання різноманітної інформації, центром громади, технічно оснащеною з доступом до мережі Інтернет.
4. На Вашу думку, яка бібліотека потрібна громаді?
Бібліотека – це той заклад, який має супроводжувати людину впродовж життя. Книга, інформація потрібні людині і сьогодні і в майбутньому. Без них не можуть бути повноцінними освіта та самоосвіта, відродження духовності, формування світогляду, становлення особистості.
5. Які асоціації виникають у Вас при слові "бібліотека"?
Бібліотека - це приміщення, де зберігаються книги, які потім опрацьовуються.
6. Творчість яких  письменників  і поетів Вам імпонує найбільше?
Мені подобається творчість Івана Франко, Миколи Гоголя, Бориса Олійника, Дмитра Павличко, Ліни Костенко, Ганни Чубач та інші. 
7. Яку книжку Ви прочитали останньою? І коротко про книгу.
Збірник поезії Марини Цвєтаєвої, я зачитаю  уривок з твору: 
" Если душа родилась крылатой —
Что ей хоромы и что ей хаты! 
Что Чингисхан ей — и что — Орда!
Два на миру у меня врага, 
Два близнеца, неразрывно-слитых: 
Голод голодных — и сытость сытых!"
8. Новий бібліотекар нової бібліотеки: очікування та побажання?
Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.
За останнє десятиліття багато країн світу демонструють нові підходи та соціальну політику, що може швидко просунути суспільство на новий рівень розвитку. Це сценарій формування інформаційного суспільства з новою економікою, акценти в якій зроблено на розвитку науки, інновацій, інформаційної індустрії, освіти і фінансуванні культури.
Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.
Бажаю Вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар