вівторок, 18 листопада 2014 р.

ПОЕТИЧНИЙ ВЕРНІСАЖ "ЗАБРЕНИТЬ СТРУНА КОБЗАРЕВОГО СЛОВА"

Тарас Григорович Шевченко… Ім`я найбільшого з українців, славетного Кобзаря, титана духу, класика літератури, великого художника та зрештою - просто високодуховної людини, відоме кожному свідомому українцеві чи не з самої колиски.
 Нині як і щороку, ми проводили Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, повірити йому, бо кому ж тоді вірити, як не Шевченкові, який життя своє віддав за Україну, за нас із вами, за те, щоб ми були вільними, гордими людьми.
 І сьогодні ми закінчуємо поетичним вернісажем "Забренить струна Кобзаревого слова" Шевченківські читання "Кобзарева стежина" присвячена 200-річчю з дня народження поета, ініційовані обласним відділом культури та провідними бібліотеками Полтавщини. 
 На захід були запрошені учні 9 класу, Семенівської НВК №1. 
Через творчість великого митця нас пізнає світ. Його мистецтво просте і водночас незбагненне, заворожує, притягує,
кличе до роздумів, до дії. Хто хоч раз в житті відчув на собі силу Шевченкового слова повік не залишиться байдужим до неперевершених людських цінностей, які сповідує поет: воля, духовність, правда, велика любов до життя, до неньки України. Так любити свою Батьківщину, свій народ могло тільки велике серце генія українського народу.
 Змалечку ми слухаємо народні перекази про митця, вивчаємо в школах і вузах його творчість, досліджуємо його життя і чим більше стараємося пізнати, тим більше усвідомлюємо, що
Людина, яку дарував Україні Бог є невичерпною, нескінченною і непізнаною, як і сам український народ. Недарма побутує думка, що Україна – це Шевченко, а Шевченко – це Україна.
 Віра Тарасова пророча, бо говорив він від імені мільйонів, як обранець самого Бога, наділений такою любов’ю до свого народу, що заради нього готовий був жертвувати власним життям.
Не один вірш із збірки "Кобзар" знайшов дорогу до серця кожного учасника заходу, які декламували його вірші. Його поетичне слово любить і ненавидить, плаче і сміється, радіє і сумує.


Книжкова виставка "Цілюща мудрість Кобзаря"
 На даний час ви навчаєтесь в школі, ви молоді, сповнені мрій і сподівань. І навіть зараз треба вчитися у таких грамотних і чудових творах Шевченка, бо вони навчають жити. Ми не повинні втрачати ентузіазму до життя. Жити – це прекрасно, цікаво дізнаватися минуле і створювати майбутнє, прагнути до саморозвитку, завдяки віршам Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар