четвер, 20 листопада 2014 р.

ГОДИНА СКОРБОТИ "ЧОРНИМ БОЛЕМ ПЕЧЕ СЕРЦЕ"



 У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор 1932-1933 років.
  Цими днями ми відзначаємо 81 річницю великого злочину проти нашого народу – Голодомору 1932-1933 років. Українські хлібороби, які століттями плекали любов до своєї годувальниці - землі та працею рук годували цілі народи, враз самі були позбавлені хліба. 
 Національні пам'ятні заходи  22 листопада 2014 року пройдуть під гаслом "Голодом вбивали нашу свободу.  Не підкорені у 33-му непереможені сьогодні!"
   З нагоди відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів у центральній районній бібліотеці проведено  годину скорботи за участю учнів  10 класу Семенівського НВК №1 класний керівник Чорнобай Л.М. 
 Заступник голови райдержадміністрації Микола Недюха у вступному слові сказав: «Голодомор – одна із найбільших
трагедій нації. Маємо зберегти пам’ять про невинні жертви, щоб убезпечити себе та країну від помилок, щоб наші діти та онуки не знали страшного слова «голод».
    Хвилиною мовчання вшанували загиблих.

и схиляємо голови у жалобній скорботі за нашими
співвітчизниками – українцями, що безвинно та передчасно пішли у Вічність під час інших голодоморів, висловлюємо розуміння і співчуття людям і родинам, які були свідками тих страшних подій.
   Час все більше віддаляє нас від них, але пам’ять людства жива. Цю трагічну подію в історії нашого народу слід ретельно дослідити і донести до суспільства правдиву історію про неї. Ми повинні зробити все, щоб подібні злочини ніде і ніколи не повторювалися", - говорили ведучі Мартус О.О., Самбур Г.В..
   Заслухали свідчення тих, хто пережив ті страшні часи, їх спогади зачитали учні. 
 Захід  закінчився бібліографічним оглядом літератури "Голодомор 33 - і повертає правда в небуття" який провела провідний бібліограф Іващенко З.С. Учні переглянули  книжкову виставку "Чорне крило голодомору".

  


У День пам'яті жертв голодоморів разом з усією Україною запалімо свічку пам'яті та згадаємо у своїх молитвах тих, кому судилося зазнати страждань та голодної смерті у 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 роках.

Немає коментарів:

Дописати коментар