вівторок, 4 листопада 2014 р.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА ЛИСТОПАД


ЕКОЛОГІЯ

Мягченко, О. П. Основи екології [Текст]: підручник / О. П. Мягченко. - К.: Центр учбової літератури, 2010. - 312 с.
Анотація: Підручник відповідає змісту і структурі типової програми "Основи екології", затвердженої Міністерством освіти і науки України, призначений для студентів факультетів небіологічних спеціальностей вищих навчальних закладів 3 та 4 рівнів акредитації. Розглянуто питання теоретичних основ екології, стан соціально-екологічних проблем у світі, в Україні, її регіонах, як результат діяльності людини, суспільства та економічні проблеми, які виникли в результаті нераціональної діяльності людства в біосфері.
Підручник містить картографічний матеріал, який відображає сучасні соціально-економічні проблеми України та два додатки. Додаток 1 містить орієнтовні схеми лабораторно-практичних робіт. Додаток 2 надає інформацію, необхідну для виконання практичних робіт та сприяє кращому розумінню основного тексту.

ІСТОРІЯ

Полтавській області – 75 років [Текст]: збірник документів та матеріалів /редкол.: Білоус Г. П., Гінзбург О. П., Гудим В. В. та ін.; упоряд.: Васильєва Ю. О., Дудяк І. В., Коротенко В. В. та ін. – Полтава: ТОВ «АСМІ», 2012. – 260 с.
АнотаціяУ збірнику представлено 173 документи, що характеризують соціально-економічний, політичний, культурний та духовний розвиток Полтавщини від 1937 року до сьогодення. Окремо представлено розділ фотодокументів. Для істориків, краєзнавців, викладачів, учнів та студентів навчальних закладів, всіх, хто цікавиться історією рідного краю.

ДЕРЖАВА І ПРАВО. ЮРИДИЧНІ НАУКИ.

Право інтелектуальної власності [Текст]: Навч. посіб. / В.Р. Кравець, В. Г.Олюха, О.М. Стець та ін. - К.: Центр учбової літератури, 2012. - 270с.
Анотація: Навчальний посібник містить викладення основних положень права інтелектуальної власності у вигляді запитань та відповідей на них. Розкрито особливості авторського права та права промислової власності з урахуванням змін, внесених до законодавства. Навчальний посібник може використовуватись під час вивчення як спеціального курсу – “Право інтелектуальної власності”, так і в рамках цивільного права. Розрахований, як на студентів-правників, так і на студентів інших спеціальностей, практикуючих юристів, управлінців та підприємців.

ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВО

Тарас Шевченко в моєму житті [Текст] : розповіді, статті, нариси / Укл. О. Шарварок. - К. : Фенікс, 2004. - 480 с. 
Анотація: Пропонована книжка увиразнює часопростір між Великим Поетом і звичайною людиною. Кожен із понад ста авторів збірника вивищує себе та водночас очищається в уявному спілкуванні з поетом, що вже опинився поза своїм і нашим часом, та все одно своєю творчістю знаменує кожну мить із плину життя. "Тарас Шевченко в
моєму житті" — це якоюсь мірою документ, скріплений гербовою печаткою пристрасті, а її так мало зосталося в нашому щоденні. Книжка розрахована на широке коло читачів. Як своєрідний посібник із шевченкознавства, української літератури та етнології стане в пригоді учням і студентам,
вчителям шкіл і викладачам вищих навчальних закладів.

Тарас Шевченко і Полтавщина [Текст] / авт.-уклад. О. Білоусько, Т.П. Пустовіт; Полт. обл. держ. адмін.; Полт. обл. рада; Держ. архів. Полт. обл.; Полт. краєз. музей; центр досл. іс. Полтавщини. - Полтава: ТОВ "АСМІ", 2014. - 500с.: іл.
Анотація: У книзі висвітлюються різноманітні аспекти зв'язків Т.Г. Шевченка з Полтавщиною протягом життя та посмертного існування українського генія і пророка. Відомі теми доповнені контроверсійними матеріалами, рідкісними документами. Текст супроводжується  численними ілюстраціями.

ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА

Олефіренко, М. М. Мертві не зраджують [Текст]: роман з епопеї "Пора цвітіння терну"/ М.М. Олефіренко. - Полтва : Полтавський літератор, 2013. - 588с.
Анотація: Книгу «Мертві не зраджують» Михайло Олефіренко присвятив важким для українського села періодам: розкуркулення, Голодомор 1932–1933 років, Велика Вітчизняна війна. У романі автор описує життя краян. Головні події зосереджені в просторі хуторів Коломійцевого й Даценкового, що розташовані на теренах Полтавщини між Миргородом і Великою Багачкою.

Торик, Олександр, Флавіан [Текст]: повість/ О. Торик, прот.. - К.: Кращі традиції, 2014. - 256 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар