четвер, 2 квітня 2015 р.

КРУГЛИЙ СТІЛ "БІБЛІОТЕКА НАШОЇ ГРОМАДИ"

 У рамках громадських обговорень "Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом" ми долучилися до Програми Української бібліотечної асоціації "Через бібліотеки – до знань" та з метою вивчення думки населення про місце бібліотек у соціокультурній інфраструктурі та їх ролі в розвитку місцевої громади. Протягом кількох місяців в бібліотеках районну діють скриньки пропозицій, вивчається думка читачів та враховуватимуться різні точки зору на шлях розвитку сучасної бібліотеки. 
  2 квітня 2015 року в читальному залі Семенівської ЦРБ провели круглий стіл "Бібліотека нашої громади" на які були запрошені бібліотекарі. Всі учасники заходу висловлювали свої думки щодо роботи бібліотеки, вносили різні пропозиції.
  К. О. Яковенко директор Семенівської ЦРБ, відзначила, що діяльність бібліотек сьогодні набула нового змісту. Вони поєднують книгу з інформаційним простором. Незаперечним є те, що бібліотека є істинним центром місцевої громади.  Семенівська центральна районна бібліотека має свого читача, вміє його зацікавити. Вільний доступ до Інтернету розширює коло нових послуг, які надає бібліотека. Але книга є незамінною, завжди живою, суттєвим доповненням є періодика, передплата якої профінансована для бібліотеки на 2015 р. Відзначила позитивні зміни, що відбулись в процесі проведення громадських слухань у бібліотеках районну. Вона підкреслила роль органів державної влади та місцевого самоврядування у поліпшенні матеріально-технічної бази та створенні комфортних умов.
 Бібліотекар Степанівської сільської бібліотеки Г. І. Донець зазначила:
– Ми зараз у важкому стані як і більшість із нас, але треба піднімати бібліотеки. Хотілось би зробити їх не просто центрами дозвілля, а виховання. Проте усі розуміємо, що у такий складний для держави час це вкрай важко. На прикладі моєї сільської бібліотеки, ми виграли конкурс "Бібліотека – громада: відкритий простір" за фінансової підтримки Фонду "Монсанто", і це наша невелика перемога. 
 Поліпшено матеріальну-технічну базу та створенні комфортні умови в обслуговуванні місцевої спільноти, Ганна Іванівна поділилася з присутніми тими напрацюваннями, які вже втілені у життя за пропозиціями місцевих мешканців. Однак і проблем у сільської бібліотеки вистачає. 
  Підсумовуючи проведення громадських слухань за круглим столом "Бібліотека нашої громади" у районі директор
зазначила, що бібліотечні працівники вивчаючи думку мешканців, представників влади і читачів про бачення сучасної бібліотеки дійшли висновку, що бібліотеки потребують вирішення питання поліпшення матеріально-технічної бази: оновлення бібліотечних фондів, створення комфортних умов для користувачів, забезпечення сільських книгозбірень новітніми технологіями, належним бібліотечних обладнанням.

Немає коментарів:

Дописати коментар