вівторок, 7 квітня 2015 р.

"КОЛИ ТЯГНЕ НА ПРИГОДИ" ВІДВЕРТА РОЗМОВА

 Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Чомусь дуже багато думають, що права людини – це щось само собою зрозуміле, те про що знає мало не кожне немовля. 
 Відверта розмова "Коли тягне на пригоди?" проведено бібліотекарем Мартус О.О. разом з начальником Семенівського районного управління юстиції Кражан Оленою Павлівною з учнями 10 кл. НВК № 1 класний керівник Чорнобай Л.М. Під час заходу підлітки ознайомилися про наркотики і куріння.
 Були запропоновані такі питання, як:
  • Чому люди починають уживати наркотики?
  • Чи можна стати наркоманом після одиночного прийому наркотиків?
  • Чи можна "стовідсотково" позбутися від наркоманії?
  • Які міри покарання передбачені за поширення й уживання наркотиків?
  • Чи зможе, на вашу, думку зупинити поширення наркотиків введення вищої міри покарання за поширення наркотиків?
 Відповіді на них допомогли зробити висновок: уживання наркотиків не доведе до добра. Людина сама вибирає свою долю і єдиний спосіб не стати наркоманом - ніколи не пробувати наркотики.
 Середній вік тих, хто залежить від наркотиків, сьогодні знизився до 14 років. Чисельність підлітків, що вживають наркотичні засоби зростає рік від року. На тлі наркотизації населення України швидкими темпами росте злочинність, збільшується число Віл-інфікованих. Фахівці правоохоронних органів свідчать про те, що в період "ломки" немає такого злочину, на який не піде наркоман заради рятівної дози. 

Читачів, як правило, більше цікавлять матеріали юридичного характеру – кодекси, закони, постанови, та ін. Для них книжкова виставка "Це факти! Рішення за тобою", що містить цікаві факти, котрі захищають свої права та інтереси в державних органах, установах та організаціях України.
 Наприкінці зустрічі бібліотекар познайомила учнів із літературою правової тематики.
 Заходи, організовані і проведені працівниками бібліотеки, формують у користувачів психологічні установки на неприйняття соціально-шкідливих звичок, а також привертають увагу громадськості до цих правових проблем.   Адже у повсякденному житті читачам найбільш потрібні саме знання своїх прав і обов’язків.

Немає коментарів:

Дописати коментар