пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

ТРЕНІНГОВИЙ МАРАФОН ПО ЕЛЕКТРОННІЙ ЗВІТНОСТІ

  Електронна система моніторингу мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР) – це база даних, яка містить усю інформацію про публічні бібліотеки України: адресну частину з характеристиками кожної бібліотеки, а також показники, що відображають діяльність бібліотек.
  В Семенівській ЦРБ проводиться тренінговий марафон – це лише початок дистанції, протягом якої усі бібліотекарі району почнуть рухатись вперед та користуватися системою електронної звітності. ЕСМаР дає можливість оперативно збирати дані, оперативно обробляти дані і автоматично перевіряти їх на помилки, і надсилати повідомлення з нагадуваннями та запитами, а також дивитися показники роботи бібліотеки, експортувати дані звітів бібліотек в Excel автоматично створювати звіт за формою 6-НК
  Основне навантаження тренінгів-навчань припало на директора ЦРБ  К.О. Яковенко, бібліографа ЦРБ Т.М. Базир, ІТ спеціаліста О.М. Волошина. Вони навчатимуть бібліотечних фахівців заповнювати звіти он-лайн, переглядати подану статистику за певний період, повертатись на редагування звіту, експортувати дані звіту бібліотеки в Excel.
   На практиці кожен учасник мав змогу заповнити звіт своєї бібліотеки, що дало можливість детальніше ознайомитись із системою.
   Під час тренінгів учасники професійної майстерні  отримати відповіді на десятки запитань щодо електронної системи звітності діяльності публічної бібліотеки, а також обмінятись власними думками та пропозиціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар