середу, 25 листопада 2015 р.

Вебінар "Децентралізація та заклади культури".

          24 листопада 2015 року у  Семенівській ЦРБ відбувся захід-вебінар на тему "Децентралізація та заклади культури". Організатори заходу - Американський дім у Києві.

Захід пройшов в он-лайн режимі. Було надано можливість долучитися до обговорення важливих питань:
Як реформа децентраліції та місцевого самоврядування вплине на галузь культури? Які виклики стоять перед закладами культури на місцях? Як проводили подібну реформу в Польщі та які уроки заклади культури винесли після 10 років функціонування в децентралізованих громадах? Як заклади культури можуть знайти своє місце у реформаторській діяльності та окреслити шляхи подальшого розвитку?
     Спікери, Ростислав Карандєєв - заступник Міністра культури України, а також  пан Яцек Войнаровськи – програмний директор Інституту публічної політики (Варшава, Польща), радник Міністра адміністрації та цифрових технологій надали багато корисної інформації слухачам з приводу реформи децентралізації, а також поділилися досвідом аналогічної реформи у Польщі, котра розпочалась у 1991 році і триває ще зараз. А також відповіли на безліч хвилюючих питань, котрі слухачі задали у письмовій формі.










  Основні функції публічних бібліотек, за європейським визначенням – освіта, інформація, дозвілля. Беззаперечною є роль бібліотеки як культурного центру.  Маємо надію , що бібліотеки і надалі  залишаться центрами підтримки розвитку громад і безкоштовного забезпечення інформаційних потреб усіх, без винятку, соціальних верств суспільства.



Немає коментарів:

Дописати коментар