суботу, 21 листопада 2015 р.

21 листопада День Гідності та Свободи.

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. У цей день розпочалася Революція гідності 2013 року. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Цей Указ – віддання належної шани патріотизму мужності тим, хто восени 2004 року та у листопаді 2013 - лютому 2014 року  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
«Революція Гідності» – так назвуть згодом «Євромайдан» – об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці.
Події в історії сучасної України, змінили життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому.
В Семенівській центральній районній бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку « Україна – територія гідності  та  свободи» та виставку-портрет «Герої не вмирають», на якій представлено Героїв України , які загинули  в боротьбі за майбутнє. Для молоді проведено інформаційну годину «День Гідності та свободи – значимий для всіх і кожного».
 Учасники заходу переглянули  відеоролики про   подіїї Помаранчевої революції та Євромайдану.
Ми завжди будемо пам’ятати Героїв небесної сотні, героїв які загинули  в АТО, а такж  наших  земляків, які вже ніколи не ступатимуть по рідній землі. Семенівщина  втратила п’ятьох земляків-військовослужбовців – учасників АТО Володимира Шульгу, Євгена Клименка, Олександра Сірого, Олександра Кирилюка та мобілізованого Олександра Удода, які стали на захист Вітчизни. 
Всім воїнам-захисникам,що загинули за світле майбутнє України присвячено  хвилину мовчання.
Мамо, не плач. Я повернусь весною.
У шибку пташинкою вдарюсь твою.
Прийду на світанні в садок із росою,
А, може, дощем на поріг упаду.
 
Голубко, не плач.
Так судилося, ненько,
Вже слово, матусю, не буде моїм.
Прийду і попрошуся в сон твій тихенько
Розкажу, як мається в домі новім.

Мені колискову ангел співає
I рана смертельна уже не болить.
Ти знаєш, матусю, й тут сумно буває
Душа за тобою, рідненька, щемить.

Мамочко, вибач за чорну хустину
За те, що віднині будеш сама.
Тебе я люблю. I люблю Україну
Вона, як і ти, була в мене одна.


Події Майдану стали революцією духу. Українськими режисерами створено чимало кінострічок про Майдан. Не залишили без уваги революцію й письменники. Ще за часів подій Майдану українські митці працювали над створенням тематичних літературних творів, аби жодна година важливого періоду в житті України не залишилася забутою.



















Сьогодні ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність і продовжують боронити нашу землю від підступного ворога.Сьогодні, твориться історія, яку пишемо ми разом – хоробрі захисники, військові, скептики, політики, медики, волонтери і освітяни – які передають зерно знань, навчають любити свій край і свою Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар