понеділок, 23 листопада 2015 р.

Книга від автора





Новинки літератури
О. Балабко  «Рай і Пекло  Коцюбинського»
Семенівська центральна районна бібліотека отримала в подарунок нову книгу «Рай і Пекло Коцюбинського»  за підписом  її автора Олександра  Балабко.




Ця книга вже здобула популярність  і стала переможцем в номінації «Життя славетних» Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України» 2014 року.


Слово про автора


         Олекса́ндр Васи́льович Бала́бко український публіцист, прозаїк, поет-пісняр, журналіст. Член Національної спілки журналістів України з 1982 року та Національної спілки письменників України з 2006 року. Народився автор на Чернігівщині. Автор кількох книг про визначних українців, які прославили Батьківщину у світах. Об’їхав півсвіту – від Далекого Сходу до Мадрида. В останні десять років шукає стежки видатних українців у світах і втілює ці пошуки в книжки біографічно-подорожньої прози. 2006 року вийшли його збірки прози «Синьйор Ніколо й синьйор Мікеле. Рим Гоголя й Капрі Коцюбинського», «Мальви у Вічному місті», 2007-го – «З Ніцци до Мужена. Від Башкирцевої до Винниченка», 2001-го – «Київ, Іринінська, Лифарям. Повість за листами митця» і 2014-го – «Рай і Пекло Коцюбинського». Працює над романом-есе «Олександр Вертинський, нащадок Гоголя».
        Пісні на слова Балабка композиторів Леоніда Нечипорука і Олександра Швидкого виконують на радіо і телебаченні народні артисти України.
Творчі вечори Олександра Балабка проходять не лише у Києві і Україні, а й за кордоном: 2012 року – у Празі, 2013 року – у Парижі, в  бібліотеці імені Симона Петлюри. Того року у французькій столиці вийшла експонована на міжнародному книжковому ярмарку в Порт де Версаль антологія української поезії французькою мовою, де представлено і поета-пісняра Олександра Балабка – його біографія і текст пісні «Зелена субота» (переклад Дмитра Чистяка).
        О. Балабко лауреат державної премії імені Івана Франка, премій «Золоте перо» Національної Спілки журналістів України і «Незалежність» Київської організації НСЖУ. Нагороджений медаллю «Почесна відзнака» Національної Спілки письменників України. У квітні 2011 року став лауреатом ХХІV Всеукраїнського фестивалю сучасної естрадної пісні «Пісенний вернісаж». Нагороджений Почесною  Грамотою Верховної Ради України (2005) і Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України (2006).
Презентація книги «Рай і Пекло Коцюбинського» О. Балабко відбулася (за участю автора) і в Полтавській обласній універсальній бібліотеці імені І.П. Котляревського.

Приємно, що на Семенівщині проживають його рідні.
 
Семенівська ЦРБ запрошує своїх користувачів до перегляду книги О. Бабабко «Рай і Пекло Коцюбинського».Прозаїк, поет і мандрівник Олександр Балабко переносить читача до літературної Мекки початку ХХ століття, на італійський острів Капрі, з яким пов'язані останні роки життя Михайла Коцюбинського. Вирвавшись із провінційного Чернігова, де його майже ніхто не знав як письменника, Коцюбинський знайомиться тут із Горьким, колегами з інших країн, віднаходить можливості утвердження українського слова у світі. Книга  видана   до 150-річчя Михайла Коцюбинського. 
Працівники та користувачі Семенівської ЦРБ вдячні  Олександру Балабко за подаровану книгу. Бажаємо автору книги  міцного здоров’я, нових творчих злетів  та цікавих зустрічей.





Немає коментарів:

Дописати коментар