пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Нові надходження

Нові надходження літератури
до Семенівської ЦРБ
І кв. 2016р. вип.4


83.3УКР6      
Ж 87

Жулинський, Микола. Слово на сторожі нації: літературно-критичні твори/Микола Жулинський. - К.: «Український письменник».- К.: Укр. Письменник,2015.-1016с.

Ім’я Миколи Жулинського це вже певний рівень, запорука того, що книга буде цікавою та інформативною і знайде свого читача. Микола Григорович відомий літературознавець, вчений-дослідник, від гострого погляду якого не висковзне жодна деталь, жоден важливий аспект. Його стилістика фахово вишліфована й інтелектуально розлога.
Книга «Слово на сторожі нації» це добірка влучних літературно-критичних робіт, есеїв та мемуарів, присвячених всім тим, хто свого часу доклав зусиль до українського націєтворення, хто стояв на сторожі слова і словом завойовував нові вершини й відстоював своє майбутнє і майбутнє своєї країни.


83.3(4УКР)6 
Ш 37
Шевченківська енциклопедія: в 6т.-Т.5: Пе-С/НАН України,Ін-т л-ри ім. Т.Г. Шевченка; редкол.: М.Г. Жулинський(гол.) та ін.- К,2015.-1040с:[904] іл.+кольор. вклейка
Викладено основні відомості про життя, творчість і особистість Тараса Шевченка, його епохута оточення,місце в національній та світовій культурі, підсумовано понад півторасторічній досвід вивчення всіх аспектів шевченкіани в українськомк та зарубіжному шевченкознавстві. П’ятий том містить 1046 статтей.


83.3(4УКР)6 
Ш 37
Шевченківська енциклопедія: в 6т.-Т.6: Т-Я/НАН України,Ін-т л-ри ім. Т.Г. Шевченка; редкол.: М.Г. Жулинський(гол.) та ін.- К., 2015.-1120с:[802] іл.+кольор. Вклейка
Шостий том містить 1120 статтей.





84(4УКР)
Л84
Лукасевич А.І. Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі.-К.: ПП «Агентство по розповсюдженню друку», 2015.-128с.:іл.

 Ілюстроване дитяче видання, присвячене захисникам української землі – активним учасникам АТО. Головні герої – славні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.

Молодше покоління має знати і бути вдячним цим захисникам за те, що береже мене і маму.



84(4УКР)6-44
Т 19
 Тарасюк, Галина. Зоре моя вечірня, або Пророк і Марія [Текст] : роман-версія / Галина Тарасюк. - Київ : Дніпро, 2015. - 421, [2] с.
Роман-версія «Зоре моя вечірня, або Пророк і Марія» – роздуми про літературні долі Тараса Шевченка і його «хрещеної доні» Марка Вовчка, про їхню дружбу та творчість. Автор знайомить читача з маловідомими чи й зовсім невідомими широкому загалу фактами з біографії поета і письменниці та запрошує разом побувати в їх літературних майстернях, де народжувалися геніальні твори.


84.4УКР6
О-54
Олійник Б.І. Крик: Поезії / Б.І.Олійник; Передм. М.В. Шевченка. – К. : Укр. письменник, 2015. – 380 с.
До нової книги «Крик» видатного поета, академіка, Героя України Бориса Олійника ввійшли твори, написані переважно останніми роками, а також поеми, що стали знаковими для самого автора та всієї вітчизняної літератури.
Поет,громадянин, політик,Борис Олійник розуміє все те, що діється в Україні. Поезії його глибоко філософські й справді звучать як крик людини, котра все бачить, все знає, все передчуває і щосили намагається зупинить руїну на рідній землі.



85(4УКР)я2+83.8
М 90
Мунін Г.Б. Енциклопедія мистецтва. Дитячий довідник.-К.: ПП «Агентство по розповсюдженню друку»,2015.-116с.:іл.
 Кольорове ілюстроване видання призначене для дітей віком до 12 років. Книга висвітлює історію українського мистецтва, всіх його галузей різних часів та епох.
Довідник містить відомості про творчі спілки, пам’ятки архітектури, художні музеї, театральні і мистецькі колективи України. Включено близько 80 статей – коротких творчих біографій українських митців, а також діячів культури інших народів, життя та діяльність яких пов’язана з Україною.


85.12(4УКР)
С 19
Сапура, Олена Василівна. Народні художні промисли України [Текст] = Ukrainian folk arts and crafts / [Сапура О. В. ; редкол.: Мунін Г. Б. та ін.]. - Київ : Агентство по розповсюдженню друку, 2015. - 253, [2] с. : кольор. іл. - Текст парал. укр., англ.
 Українська художниця Катерина Василівна Білокур (1900-1961) є тією глибоко національною особистістю,яка символізує Україну, її культуру самобутню мистецьку душу, уособлює найвищі якості, притаманні національному ідеалові. В альбомі репродуковано геніальні твори мисткині із музеїв України. Видання доповнене спогадами сучасників, листами художниці та іншими матеріалами,які зібрав та упорядкував М. Кагарлицький.
Розраховано на спеціалістів та широке коло читачів.

У даному виданні розкрито багатство видів та форм народних художніх промислів, талановито виконаних руками українських майстрів, зокрема таких як: вироби з розписом і різьбленням по дереву, розписні підноси, глиняні та керамічні горщики, порцеляна, ювелірні прикраси, зброя, художнє ткацтво й вишивка різних регіонів України. У кожному предметі народного мистецтва простежуються індивідуальність майстра, тонке відчуття стилю і матеріалу. З покоління в покоління передавалися таємниці технічної і технологічної майстерності, вдосконалювалися прийоми обробки природних матеріалів. Це невід'ємна складова української культури, з якої виникли різноманітні напрями і види народних промислів.


85.14я6
К 29
Катерина Білокур: Книга-альбом/ Н.Л. Розсошинська.-К.: Мистецтво, 2015.-
152с.:іл.-Укр.,вступна стаття англ.


Українська художниця Катерина Василівна Білокур (1900-1961) є тією глибоко національною особистістю,яка символізує Україну, її культуру самобутню мистецьку душу, уособлює найвищі якості, притаманні національному ідеалові. В альбомі репродуковано геніальні твори мисткині із музеїв України. Видання доповнене спогадами сучасників, листами художниці та іншими матеріалами,які зібрав та упорядкував М. Кагарлицький.
Розраховано на спеціалістів та широке коло читачів.


85.14я6
К82 
Крізь віки. Київ в образотворчому мистецтві/Упоряд. Н. Белічко.-К.: Мистецтво,2015.-288с.:іл.

 Древній Київ з X століття - столиця могутньої східноєвропейської держави Київська Русь. З тих часів одне з найкрасивіших міст на берегах сивочолого Дніпра славиться своїми неповторними храмовими спорудами, монастирськими комплексами, старовинними громадськими будівлями, ландшафтними парками, садами, скверами. В буремних багатовікових подіях історії, що випали на долю міста, Київ змінював своє обличчя, зберігаючи крізь століття пам'ять про багатобарвну минувшину у видатних творах мистецтва - архітектурі, скульптурі, живописі, графіці. Неповторна краса Києва надихала як вітчизняних, так і зарубіжних митців на створення унікальних творів образотворчого мистецтва, в яких зафіксовано довершені архітектурні та природні ансамблі міста від XII ст. до сучасності. Ілюстративний ряд видання дає змогу не лише ознайомитися з історією столиці незалежної України, а й простежити розвиток українського мистецтва.
Розраховано на істориків, архітекторів, мистецтвознавців і широке коло читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар