понеділок, 15 лютого 2016 р.

Володимиру Малику - 95

«Чарівник з берегів Сули»
21 лютого минає 95 років від дня народження Володимира Кириловича Малика (справжнє прізвище Сиченко).

 Він став незгасною зорею в яскравому сузір’ї класиків української літератури – лауреат премії ім. Г. Сковороди, ім. Лесі Українки, премії фонду імені Т.Г. Шевченка, імені Панаса Мирного.

     
До ювілейної дати письменника, для користувачів Семенівської центральної районної бібліотеки, було організовано книжкову виставку «Чарівник з берегів Сули» , підготовлено інтелект – реліз «Лицар добра і істини». Під час проведення бібліографічного огляду «Володимир Малик – майстер історичного роману» користувачі ознайомились з його  прекрасними  творами, які користуються популярністю і сьогодні.
       Народився Володимир Кирилович Малик  21 лютого 1921 року в селі Новосілки Макарівського району на Київщині в селянській родині. В житті письменник був чесною, скромною та доброю людиною. Багатьом початківцям допомагав порадами, вивів на широкий літературний шлях. Все своє життя письменник прожив гідно, у великих творчих та плідних трудах.
       А ще часто називають Володимира Кириловича «чарівником з берегів Сули». І в цьому порівнянні теж немає перебільшення. Бо дійсно чарує  й полонить його барвиста і образна мова, яскравий світ створений ним художніх образів. Саме древня Лубенська земля з її славною тисячолітньою історією надихала його на творчість. З неї, подібно міфічному Антею, черпав він натхнення і силу.
Лубни, засновані князем Володимиром Святославичем у 988 році водночас з іншими  «городами»-фортецями Посульської оборонної лінії, мають славну тисячолітню  історію, яка позначилася на творчості Володимира Малика.
Все своє життя письменник прожив гідно, у великих творчих та плідних трудах. Помер майстер українського історичного роману Володимир Кирилович Малик 31 серпня 1998 року.
   


«Лицар добра і істини»:інтелект-реліз/ до 95-річчя від дня народження В. Малика [автор-укладач З. Іващенко]/Семенівська центральна районна бібліотека.-Семенівка,2016.- 24с.

Видання містить  матеріал про життєвий і творчий шлях письменника, бібліографічний огляд літератури, рекомендаційний бібліографічний список  творів автора, літературу про нього та посилання на Інтернет-ресурси. Рекомендовано  працівникам сільських бібліотек, вчителям, учням та широкому колу користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар