четвер, 11 лютого 2016 р.

Нові надходження Ікв.2016

37.2  
Л 84
 Лукашенко,Тетяна. Українські обереги своїми руками [Текст]/ Тетяна Лукашенко. –Х. : Віват, 2015.-224с.

Наші прадіди-слов'яни здавна виготовляли обереги, бо добре знали про їхню дивовижну магічну силу. Нерідко за обереги правили символічні тварини, такі як їжак, зозуля, ведмідь, а також рослини на кшталт звіробою та папороті. Із плином часу нічого не змінилося - ми, як і раніше, шукаємо захисту у надприродних сил, хіба що форма оберегів трохи зазнала змін.
       Які обереги сьогодні є незамінними в побуті сучасного українця?  Як зробити власноруч оберіг для себе та близьких?  Чи справді вишиванка є не просто елементом одягу, але й сильним засобом захисту від негативного впливу?  Відповіді ви знайдете на сторінках цієї книжки, що стане вашим власним оберегом на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.    

63.3(4УКР)
Д 69

Дорошенко, О. Василь Стус [Текст]/О.Дорошенко.-Х.:»Антологія», 2015.-128с.
 
Трагічна доля судилася Василю Стусу (1938-1985) — талановитому українському поету, прозаїку, перекладачу, літературознавцю, правозахиснику, одному з найактивніших представників українського культурного руху 1960-х років.
Він був людиною, не здатною на компроміси, яка завжди йшла шляхом правди і заплатила за це власним життям, людиною, яка з гідністю казала про себе: «…Голови гнути я не збирався, бодай що б там не було. За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу обставати до загину».







63.3(4УКР)
Г 75
  Градова,Анна. Гетьмани України. Історія про славу, мудрість  і відвагу [Текст]/Анна Градова.-Х.: «Віват», 2015.-352с.-(Загадки минулого).
У книзі зібрані біографії керманичів України — гетьманів, чия посада протягом кількох століть була уособленням непереможного прагнення нашого народу до волі й державної самостійності, а їхній життєвий шлях — славетними і водночас трагічними сторінками української історії. Тож читаймо про славу і зраду, мудрість і підлість, відвагу і слабкість та крізь призму століть вдивляймося в сьогодення.
Для найширшого кола читачів.






63.5
Л 13
    Лаврик,Оксана. 1000 цікавих фактів про Україну [Текст]/Оксана Лаврик.-Х.: «Віват», 2015.-256с.


 У цій книжці зібрано кілька сотень цікавих фактів про все, що стосується України. Культура, історія, археологія, географія, побут, природа, персони - усе це та ще багато іншого пропонується увазі допитливого та небайдужого читача. Видання стане в нагоді і учням, і студентам, і тим, хто просто небайдужий до України.


84.4УКР6      
А66     
Андрухович, Софія.  Фелікс Австрія [Текст]/ Софія Андрухович.-Львів: В-тво Старого Лева, 2015.-288с.
«Фелікс Австрія» — це роман про стосунки жінок і країн, націй і мов, про узалежнення і свободу вибору, про побут і смак, відданість і жертовність. Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.


84.4УКР6
В 67
Волков,Олексій. Мертві квіти [Текст]/ Олексій Волков.-К.: Нора-Друк, 2013.-320с.

 
Герою роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – матова ситуація, з якої вже не вийти…






84.4УКР6
В 67
Воля, Олесь. Завірюха [Текст]/ Олесь Воля.-К.: Веселка, 2013.-192с.


 
Через долю однієї родини змальована трагедія всього українського селянства в 32 – 33 роках минулого століття. Олесь Воля зосереджує увагу на головному: правді життя, розкритті внутрішнього світу своїх героїв, які за щонайнещадніших обставин зберігають гідність, совість, милосердя.









84.4УКР6
Д 33
Дереш,Любко. Остання любов Асури Махараджа [Текст]:роман/ Любко Дереш.-К.: Нора-Друк, 2013.-226с.- Читацький клуб

 
Остання любов Асури Махараджа" — алегорична історія про демона, який вирішив покинути розкіш нижніх світів заради любові до сліпої дівчини з України, що мешкає в самому серці Нью-Йорка. Протистояння напівбогів і демонів, демонстрації на Уолл-стріт і харизматичні проповідники, метафізичні запитання і смачні історії з лівообертальних світів (толерантна назва пекельних планет) — все це у новому романі Любка Дереша про любов, від якої тане серце.








84.4УКР6  
К 42
   Кононенко,Євгенія. Кат [Текст]: новели/ Євгенія Кононенко.- Львів: В-цтво Анетти Антоненко, 2014.- 124с.
 У новій книзі Євгенії Кононенко об’єднано новели й мініатюри, так чи інак дотичні до теми творчості й книжок. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, як зачинаються, народжуються і живуть власним життям тексти. Як до цього ставляться ті, хто поряд, і ті, хто далеко. Чи справді літературний текст може вбити? І чи може він урятувати? І чи може спасти?






84.4УКР6
Р 64
Роздобудько,Ірен Гудзик-2: Десять років по тому [Текст]: роман.-К.:Нора-Друк,2015.-320с.


В цій книжці - продовження найпопулярнішого роману Ірен Роздобудько «Ґудзик».
Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву... Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька. Десять років по тому...







84.4УКР6
Р90
Рутківський,Володимир. Сині води [Текст]: історичний роман: для сер.та ст. шк. віку/Володимир Рутківський.-Тернопіль: Навчальна книга – Богдан,2015.-440с.-(Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах «Світовид». Серія третя. Література ХХстоліття).


Рік 1361. Волею долі волинський князь Дмитро Боброк опиняється в епіцентрі подій, що зрештою призводять до битви на Синіх Водах – однієї з найбільших битв в історії давньої України. Вистояти у небезпечній боротьбі йому допомагають троє відчайдушних друзів. Разом з героями роману читач не лише зазнає безлічі захопливих пригод, а й дізнається, хто врятував великого князя литовського від стріли найманого вбивці, познайомиться з ханом Мамаєм і побуває у стародавньому Києві. А головне – переконається в тому, що потяг до свободи долає будь-які перепони.

Книга 2: СТРІЛИ ВПРИТУЛ

Літо 1362 року... Вигорілий український степ завмер у передчутті неминучої битви. Сюди, пильно стежачи за кожним рухом супротивника, повільно сходяться два війська: українсько-литовське під орудою великого князя Ольгерда і татарське, на чолі з братами Хаджибеєм, Котлабугою і Димитром-Солтаном. Зустрілися вони над річкою Сині Води. Разом із героями роману – трьома відчайдухами, що жили в далекому ХIV столітті,  читач стане свідком і учасником тих драматичних подій, які змінили хід історії."

Немає коментарів:

Дописати коментар