середу, 1 жовтня 2014 р.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ «ДЛЯ МЕНЕ КНИГИ - СВІТЛО ДНЯ"

Всеукраїнський день бібліотек – свято всіх громадян, рівних у праві користуватися бібліотеками, їх ресурсами та послугами. У цей День ми відзначаємо високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до інформації та ресурсів для всіх громадян, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях.
 Всеукраїнський день бібліотек встановлено в Україні Указом Президента України від 14.05.1998 р. № 471/98, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.
 Семенівська центральна районна бібліотека провела День відкритих дверей з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.
 Осінній день 29 вересня був зігрітий невимушеною атмосферою, святково оформленому приміщення бібліотеки, дійство розпочалося в читальному залі.
Святково прикрашена зала. На передньому плані привертає увагу книжкова виставка «Відкрийте всесвіт книг». На стінах вислови про книги та бібліотеку. 
На свято до бібліотеки завітали учні 11 класу Семенівського НВК №1 (кл. керівник Черевко Л.В.).
З привітальним словом до присутніх звернулась директор ЦРБ Катерина Яковенко.
Про професію бібліотекаря, про бібліотеку, про історію виникнення книг, розповідали ведучі Людмила Безсмертна та Ольга Мартус.
З цікавістю учасники заходу слухали легенду про бібліотеку.
Знання з історії книгодрукування, видавничу справу, бібліотечну термінологію, про матеріали на яких писали і друкували книги велась розповідь на заході.
 Ерудовані, кмітливі, виховані, талановиті діти взяли участь у конкурсі, що складався з 4 турів: «Ерудит лото», «Заглянь у тлумачний словник», «Світ дитинства», «Портретна галерея». Перемогу отримали найсильніші. Ними виявилася команда «Поліглот». Та команда «Ерудит» поступилася лише декількома балами. 
В фойє бібліотеки бібліографами було представлено друковані інформаційно-бібліографічні розробки в тому числі матеріали, що представляють Семенівщину. 
 Було проведено бліц-інтерв'ю з жителями селища. Головним з питань було питання - «Якою вони хотіли б бачити бібліотеку майбутнього?, Чи замінять сучасні інтернет – технології книгу?. Поради та побажання будуть враховані в подальшій роботі бібліотеки.
 Промо-акція цього дня пройшла під назвою «Відкрий для себе сучасну бібліотеку, інша акція була також актуальною та мала назву «Стань читачем бібліотеки сьогодні».
 Доречі, після заходу до бібліотеки записалися нові читачі, які виявили бажання стати постійними користувачами.
 Читайте, хай не буде ж одного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги. Читайте і бережіть книги.
 Двері Семенівської центральної районної бібліотеки завжди відкриті для всіх бажаючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар