вівторок, 14 жовтня 2014 р.


Найкращий подарунок для бібліотеки  - книга!

       До Семенівської центральної районної бібліотеки минулого тижня  завітали Володимир Онищенко, депутат обласної ради , Валерій Книш, депутат районної ради (депутатська група «Полтавщина» у Семенівській районній раді) та Сергій Полупан, депутат обласної ради.
     

Володимир Вікторович Онищенко презентував у нашому районі книгу «Що пам’ять береже» про видатних особистостей Полтавщини. Приємно, що і  наша бібліотека одержала такий подарунок  з рук  автора ідеї та проекту  
написання книги Володимира Онищенка. Авторський колектив  книги складається з 10 осіб. В. Онищенко розповів про написання та вихід  книжки , яку  видало ТОВ «АСМІ» за спонсорські кошти.
В книзі зібрані спомини людей, які належали до політичної, господарської та культурної еліти Полтавської області.  
      Сучасний читач повинен знати тих осіб, чий внесок в українську історію ще потребує всебічного дослідження й виважених оцінок.  Автори книги - діти війни, з юних літ знали нужду і нестатки, тяжко працювали і водночас наполегливо вчилися, займали активну позицію, ставили перед собою високі цілі й добивалися їх реалізації.
В складних умовах дійсності, що постійно змінюється, ці постаті стають охоронцями історичної пам’яті.
      Для оформлення обкладинки обрали зображення картини «Спогад» відомого полтавця, заслуженого художника України Андрія Сербутовського.
У книзі розповідається  і про нашого славного літописця і краєзнавця Семенівського краю Євгена Павловича Бутенка, про  його життєвий і трудовий шлях. Він автор близько 30 книг і 40 публікацій краєзнавчої тематики.
Розповіді  супроводжуються світлинами із власних архівів кожного з 10 авторів.
 Книга вийшла у  300 примірників. Приємно, що книгозбірня Семенівської центральної районної бібліотеки  відтепер має у своєму фонді це видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар