понеділок, 5 січня 2015 р.

ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ

«Микола Сом. Поет, учитель, риболов»            бібліографічне досьє

до 80 -річчя від дня народження

 Миколи Даниловича Сома
    

    «Микола Сом. Поет, учитель, риболов»: бібліографічне досьє / до 80-річчя   від дня народження Миколи Даниловича Сома  [автор-укладач  З.С. Іващенко] / Семенівська центральна районна бібліотека. - Семенівка, 2015.- 24с.

Посібник містить інформацію по розділах з життя та творчості Миколи Сома, про його видані твори та про нього, представлено  кілька його творів(«Колискова», «Чуні»), останнє інтерв’ю з ним, що друкувала газета «Голос України» з нагоди його 78-річчя, Інтернет-ресурси. Для бібліотекарів та шанувальників творчості автора.


Мико́ла Дани́лович Сом — український поет-шістдесятник, публіцист, вчитель. Член Спілки письменників України з 1958 року. Лауреат премій у галузі літератури — імені Володимира Сосюри та Остапа Вишні. А на ниві журналістики та громадської діяльності — лауреат премій фонду Тараса Шевченка, імені Дмитра Нитченка та Олекси Гірника. Єдиний із київських поетів за вчительську працю удостоєний звання «Відмінник освіти України», завідував сектором популяризації літератури Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки
 м. Києва, голова виконавчого секретаріату Конгресу  української інтелігенції м. Києва та Київської області, член правління Українського фонду культури,
відзначений державною нагородою «Заслужений діяч мистецтв України». За плідну діяльність по відродженню духовності в Україні й утвердженню Помісної Української Православної Церкви поет і публіцист Микола Данилович Сом нагороджений Орденом Святого Архістратига Михаїла.





Немає коментарів:

Дописати коментар