суботу, 3 січня 2015 р.

ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ "Видатні історичні постаті України"


«Богдан Хмельницький- засновник
Української Козацької держави»

                                                                                                   попереджувальна довідка
 420 років від дня народження
  

                                                                                                                                                              

«Богдан Хмельницький - засновник Української Козацької держави» / 420 років   від дня народження/: попереджувальна бібліографічна довідка [автор-укладач  З.С. Іващенко]/Семенівська центральна районна бібліотека. - Семенівка, 2015.- 16с.
 Видання містить інформацію про Богдана  Хмельницького, як  державного діяча і полководця, а також сторінки з біографії, Т.Г. Шевченко та Іван Франко про Богдана Хмельницького, представлено рекомендаційний бібліографічний список літератури, присвята історичній постаті  у мистецтві (музиці, кіно),  літературі, про вшанування пам’яті та Інтернет-ресурси.

     До вікопомних, але, вочевидь, невідомих чи маловідомих нам подій ми прилучаємось в час, коли Україна виборола незалежність, а народ прагне знати свою історію і взяти суворі і правдиві уроки для свого національного відродження. Для  державного поступу.
Світлом правди осяяні славні постаті справжніх синів України, державних діячів, народних ватажків, гетьманів.
Сьогодні ми пропонуємо більш широко ознайомитись з постаттю, яка невід’ємна від найсвятіших прагнень українського народу до волі, щастя, справедливості – Богданом Хмельницьким.
Саме з Богданом Хмельницьким пов’язане становлення української держави, формування української нації. Його внесок в історію рідного народу полягає у визволенні придніпровських земель від ярма польських магнатів, збереженні мови і культури, будівництві української держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар