середу, 6 квітня 2016 р.

Нові надходження





Увага!


 Нові книги!



Нові надходження літератури ІІ кв. 2016р.: анотований бібліографічний список літератури.- Вип. VІІ, Семенівка, 2016.- 8с.



74.01(4УКР)
Д 48
     
Дистанція завдовжки в життя. Спогади про Ігоря Засєду [Текст] / Нац. спілка журналістів України ; [авт.-упряд. А. М. Малієнко]. - Київ : Експрес-об'ява, 2015. - 389, [32] с. : фот.

Це шоста книга з серії книжок «Золоті імена української журналістики, в якій розповідається про яскраву особистість, журналіста, спортсмена, письменника, голову Київської спілки журналістів Ігоря Засєду.








84.4 УКР6
В 48
      Винниченко,В.К. Оповідання. Народний діяч. Краса і сила. [Текст] / Володимир Винниченко.-К.: САКЦЕНТ ПЛЮС, 2015.- 800с.
До видання увійшли найновіші оповідання В. Винниченка. Особливістю цього видання є велика текстологічна робота, здійсненна упорядником та видавництвом «Сакцент Плюс» щодо встановлення основного тексту творів, який максимально наближений до творчої волі автора.


84.4УКР6
З-14
      
Загребельний, Павло.    Європа-45: роман/Павло Загребельний .-К.: АКЦЕНТ ПЛЮС,2015.- 608с.

 Доля звела героїв роману на війні, а ненависть до фашизму об єднала. То був маленький інтернаціонвльний бойовий загін під командою українця Михайла Скиби. Голодні, загнані, зморені люди потрапили у самий вир війни і боролися з нею всіма своїми силами, подолали неможливі перешкоди, пройшли крізь пекельну небезпеку, щоб внести свою частку у Велику Перемогу, щоб мати можливість повернутися до рідних домівок, до вільного і щасливого життя.




84.4УКР6
П 44     
    Поденщикова, Н. Шлях до істини [Текст]/ Надія Поденщикова. - Черкаси:
2015. - 437с.


Збірка «Шлях до істини» - це штрихове окреслення в оповіданнях та есе трансформаційного руху України в нові форми буття через порушення проблеми загальної парадигми розвитку, ілюстрація гострих соціально-політичних протиріч та конфліктів і пошук відповідей на питання про їх причини та наслідки; осібне висвітлення теми любові та морально-етичних істин в їхніх окремих (часто де градаційних)виявах. Роботи збірки нібито «нанизані» на біблійні цитати, Шевченкові вислови та афоризми відомих людей для спонукання до роздумів про безумство сучасного світу,який відірваний від Істини, і через те кризовий та дуже потребує Її участі й допомоги.

84.4УКР6   
П 44
   Роговий,Ф. Свято останнього млива
[Текст]: романи/ Федір Роговий.-К.: Пульсари, 2015.-672с.


Трагічна доля автора, як і його творів. Хоч 1992 року Феодосій Роговий за роман "Свято останнього млива" одержав Державну премію України ім. Т.Г.Шевченка, та навіть відзначений найвищою нагородою, як і решта його творів, лише зараз приходять до читача в авторському написанні. Роман складається з низки самодостатніх оповідей про окремих прикметних осіб Посулля або про якісь пам’ятні події в неписаному літописі краю.





84.4УКР6      
С 53

 Сніжко, М. Симоненкові світанки [Текст]/ Микола Сніжко.-Черкаси: ІнтролігаТОР», 2015.-212с.
У цій книжці спогадами й роздумами  про поета ділиться його друг і колега журналіст Микола Семенович Сніжко.






84.4УКР6-4ПОЛ
Я 14

Я для тебе горів, український народе...До 80-ліття від дня народження Василя Симоненка. [Упорядник текстів, автор Передмови та приміток Ганна Радько].-Полтава:Полтавський літератор, 2015.-246с.



Відкриває збірку аналітична стаття Ганни Радько «Василь Симоненко і шістдесятництво», у якій осмислюється постать Василя Симоненка і його поезія у контексті шістдесятництва – суспільного і мистецького явища к. 50-х – п. 60-х рр. ХХ ст.
В книгу увійшли ліричні вірші, пісні, вірші-медитації, громадянськи наснажені вірші, вірші-балади, віршовані поеми, байки, інвективи, сатиричні вірші створюють "макрокосмос" Василя Симоненка. 
Оригінальний художній коментар до поезій від Богдана Сторохи відтворює таємницю любові й буття через фантазійні символічні та неореалістичні жіночі образи.



84.4УКР6   
Х85

   Хоткевич, Г. М. Довбуш [Текст]: повість/Гнат Хоткевич.-К.: Дніпро, 2015.- 391с.

В історичній повісті українського письменника Гната Хоткевича реалістично зображено життя гуцулів у першій половині ХУІІІ ст.. та опришківський рух під проводом Олекси Довбуша.



84.4УКР6
Ш 95

Шугай, Олександр. Притча про хату, або Сорок святих
[Текст]:: роман/ Олександр Шугай.-К.: Юнівест, 2006.-1016с.


Ця книга - роман пятикнижжя,це спроба на соціально-психологічному рівніпростежити витоки добра і зла,вірності й зради, культури й антикультури, безкомпромісності й колабораціонізму. В художню тканину епічної розповіді місцевості, де відбувається дія, історичні факти, зрештою, досліджуючи негативні суспільні явища, котрі, руйнуючи найкращі сподівання та мрії, компроментують високі ідеали, ведуть до занепаду творчої потенції і загалом нівелюють людську особистість.





Немає коментарів:

Дописати коментар