четвер, 14 квітня 2016 р.

Семінар


                13 квітня на базі Оболонської сільської бібліотеки відбувся районний семінар на тему:

«Національно-патріотичне виховання –
один з пріоритетних напрямків діяльності
публічних бібліотек».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся  голова села Сергій Олексійович  Гамбаль. Він розповів про роль сільської бібліотеки в житті села та перспективи її розвитку, співпрацю з іншими організаціями села.
  Завідуюча бібліотекою Нагорна Надія Григорівна та працівники бібліотеки Тетяна Миколаївна Моргун  та Світлана Іванівна Савинська,  учасникам зібрання, представили сучасну бібліотеку села, адже за   останні роки бібліотека змінила свій зовнішній і внутрішній вигляд.   В бібліотеку прийшли нові сучасні технології, працює Інтернет-центр. Оболонська сільська бібліотека одна з найкращих бібліотек в районі, переможець конкурсу «Бібліотека року Полтавщини – 2014».

 
 На семінарські заняття було винесено ряд питань: «Національно – патріотичне виховання  в сучасних умовах,як засіб формування громадської позиції молодого покоління.( Доповідь директор ЦРБ Яковенко); «Краєзнавство –як дійовий засіб патріотичного виховання молоді (консультація  бібліотекаря ІІ кат. Л. Безсмертної ; «Інформаційно - бібліографічна діяльність з питань патріотичного виховання (провідний бібліограф З. Іващенко); «Патріотичне виховання підлітків та молоді: виклики часу і завдання бібліотек» - методичні рекомендації ( провідний методист ЦРБ Р.Ф. Петулько ).
Працівники Оболонської сільської бібліотеки для учасників семінару підготували та  провели захід –героїко-патріотичну годину  «За честь, за долю, за Українську волю». У заході взяли участь, завуч   та учні Оболонської ЗОШ,  учасники художньої самодіяльності, активісти бібліотеки. Захід пройшов на високому професійному рівні. Він присвячений тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах. Звучали вірші присвячені землякам – героям, які загинули в зоні АТО. Всі учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, запалили  поминальні свічки. 
Під час заходу транслювались відеоролики,звучали пісні про Україну. 20 молодих патріотів – оболонян несуть сьогодні службу на Донбасі.
Проблема патріотичного виховання була завжди актуальною. Прагнення до волі та процвітання України є патріотизм. Це і часи Українського козацтва, Січових стрільців, борців з німецьким фашизмом, а зараз і з нашим сусідом, з яким ведеться неоголошена війна.
Цікаво проведений захід, добре підібраний ілюстративний матеріал, переконливе слово – впливають на душу і серце, викликають бажання стати кращими. Потрібні практичні справи, необхідність діяти в ім’я добра, правди, справедливості. Відчуймо всі себе справжніми громадянами свої держави з особистою високою національною самосвідомістю.
Красивий, щедрий, рідний край
І мова наша солов’їна.
Люби, шануй,  оберігай
Усе, що зветься Україна!















Провідний бібліограф З.Іващенко







Немає коментарів:

Дописати коментар