четвер, 7 квітня 2016 р.

7 квітня -Всесвітній день здоров'я


«
Здоровий спосіб життяПравила та рекомендації
»

Інформаційна година
7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.
Вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених дню здоров'я, вибирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров'я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і т.д.
Всесвітній день здоров'я також акцентує увагу на медичних проблемах, які стають предметом обговорення лікарів усього світу. 
Здоров’я людини це найбільше багатство, яке ми отримуємо з появою на цей світ. Наше головне завдання – прожити своє життя собі в задоволення та не забувати про збереження свого здоров’я.

«Здоровою може вважатися людина, яка відзначається гармонійним фізичним і розумовим розвитком і добре адаптована до оточуючого її фізичного та соціального середовища. Вона повністю реалізує свої фізичні та розумові здібності, може пристосуватися до змін оточуючого середовища, якщо вони не виходять за межі норми, і робить свій посильний внесок у благополуччя суспільства, співрозмірний з його здібностями. Здоров'я тому не означає просто відсутність захворювань: це щось позитивне, це життєрадісне й охоче виконання обов'язків, що їх життя покладає на людину.» 





Якщо умовно покласти на одну чашу терезів здоров’я, а на другу — всі інші цінності світу, то здоров’я переважатиме.

Для широкого кола користувачів радимо переглянути наступні книги

Радимо прочитати:

Червяк, П.І.  Медична енциклопедія [Текст] : енциклопедія / П.І. Червяк ; НАМН України. - Вид. 3-є, допов. - К. : Просвіта, 2012. - 1503 с. 
Енциклопедія міситить біля 36000 статей з усіх галузей теоретичної і практичної медицини, а також споріднених із медициною знань Книга рекомендована для лікарів, наукових співробітників, викладачів і студентів медичних навчальних закладів та всіх, хто цікавиться медициною.

Капранов, В.І. Сам собі лікар
[Текст]/В.І. Капранов.-2-ге видання, доповнене.-К.:"Гамазин", 2006.- 488с.
Мудрий Гіппократ казав колись, що в кожній людині живе лікар, треба лише допомогти їй. І така допомога назріла Ця книжка не тільки довідник, який дасть вам розумну пораду в складній ситуації, допоможе розпізнати перші ознаки хвороби, надати допомогу із застосування методів і засобів наукової та народної медицини. Це  справжній путівник у медичному світі, який допоможе правильно побудувати своє життя. Так, щоб ніколи більше не хворіти


Кархут В.В. Ліки навколо нас[Текст]/ В.В. Кархут.-4-те вид.-К.: "Здоровя", 2001.-232с., іл.
Розповідається про найпоширеніші у медичній практиці лікарські рослини, дано ботанічний опис кожного виду, вказано райони та місця , де вони ростуть, рекомендовано способи обробки, зберігання та застосування Окремий розділ присвячено ролі рослинних речовин у лікувальному харчуванні.




Леви, Владимир. Азбука здравомыслия
[Текст]/М.: "Метафора", 2006.-736с.

Лікар, психолог, письменник з багатомільйонною аудиторією всесвітньої, Володимир Леві знає людини зсередини у всіх подробицях і варіантах. А книги його дарують це знання людям - для життєвого застосування.
П'ятикнижжя «Азбука розсудливості» написано на основі величезного досвіду практичної допомоги самим різним людям, від мало до велика. Від найважчих проблем зі здоров'ям і найінтимніших колізій до найскладніших духовно-психологічних питань про сенс і напрямку життя ....
Здолати страх і депресію, знайти любов, побудувати і зберегти сім'ю, змінити долю в сторону благополуччя, відновити здоров'я.
Справжня Книга - Книга на Життя.


Козакевич,А.В. Сучасна енциклопедія корисного харчування
[Текст]: 7000 практичних рекомендацій і рецептів здоровя.-Донецьк:ТОВ ВКФ "БАО", 2005.- 384с.
Книга містить відомості про засновників системи корисного харчування та практичні рекомендації з її використання. Окремі розділи присвячені таким важливим темам, як вегетаріанство, лікувальне голодування, дієтичне харчування.



Ранок починається не з кави! «А з чого ж?», – запитаєш Ти.
Звісно, із заряду енергії, який дає нам ранкова гімнастика!


Здоров'я — така річ, про яку не замислюєшся, поки вона є. Але проблема в тому, що не думати про нього дуже небезпечно. Адже дбати про стан свого організму треба щодня.



Однак більшість людей уповні розуміє, як чудово бути здоровим, тільки тоді, коли страждає від хвороби. Тож День здоров'я — саме час нагадати усім: про свій організм і своє самопочуття треба піклуватися постійно.
Будьте завжди здорові!

Провідний бібліограф З. Іващенко



Немає коментарів:

Дописати коментар