вівторок, 23 вересня 2014 р.

23 ВЕРЕСНЯ - ВИЗВОЛЕННЯ СЕМЕНІВЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ



У ці дощові вересневі дні ми щороку згадуємо про славетні сторінки історії нашого краю, 23 вересня Семенівщина була звільнена від окупантів. Пам’ять про подвиг наших предків вимагає від нас не тільки шанобливого ставлення. Ми повинні бути гідними нащадками покоління переможців, справжніми патріотами своєї малої Батьківщини та держави.
 Український народ був серед тих, хто під час війни зазнав найбільших втрат і хто віддав найбільше сил, щоб врятувати світ від нацизму. Доля розпорядилася так, що Україна опинилася в самому епіцентрі Другої світової. Її вогняний смерч двічі пронісся нашою землею - під час відступу радянських військ в 1941 році і в ході визволення України від фашистських загарбників. За собою він залишив тисячі спалених міст і сіл, мільйони розстріляних, замучених мирних жителів, понівечені й зруйновані людські долі, незагойні рани в душах тих, хто втратив своїх найближчих.
 У заходах взяли участь керівництво району. З вітаючим
словом до семенівців та гостей звернувся голова районної державної адміністрації Сергій Федорченко.
 Присутні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув, наближаючи щасливу мить Перемоги у Другій світовій війні. 
Ми вшановуємо пам’ять усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів.
Вклонися, моя Україно, цим людям величним і скромним,
що в назвах фронтів титанічних пронесли наймення твоє. 
Ти словом достойним розкажеш своїм поколінням потомним, 
чому їм довічну пошану твій вдячний народ оддає!

Немає коментарів:

Дописати коментар