вівторок, 9 вересня 2014 р.

БЛІЦ - ІНТЕРВ’Ю “10 ЗАПИТАНЬ ПРО БІБЛІОТЕКУ " ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ

 З ВАЛЕНТИНОЮ ІВАНІВНОЮ МАХНО ВЧИТЕЛЕМ НВК №1
1.Чи користуєтесь ви бібліотекою Валентино Іванівно?
Так, з дитинства.
2.Творчість яких українських письменників-сучасників Вам імпонує найбільше?
Мені подобається сучасна українська поезія, поезія високого європейського рівня. Не уявляю свого життя без читання книг Оксани Забужко, Ірен Роздобутько, Івана Андрусяка, братів Капранових, Михайла Булгакова, Федора Достоєвського та інших.
3.Яку книжку Ви прочитали останньою? І коротко про книгу.
Книгу Ірен Роздобутько «Ґудзик». Це роман про любов, вірність, зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що існує поруч із тобою — сьогодні і назавжди. Але головна ідея така: велике щастя або велика трагедія може
початися з найменшої деталі, з гудзика, який так легко загубити, а потім шукати все життя... 
4.Чи знаєте ви про послуги, які надає бібліотека?
Бібліотека надає багато нових та цікавих видів послуг для громади селища, проводить соціокультурну діяльність.
5.На Вашу думку бібліотека користується авторитетом серед громади?
Так… При обслуговуванні користувачів бібліотекарі користуються правилом: швидко та якісно. А при проведенні заходів намагаються викластись по максимуму, щоб у всіх залишилося хороше враження. 

6.Чи потрібні бібліотеки взагалі?
Бібліотеки потрібні. Аргументую це тим, що справжня книга та живе спілкування ніколи не замінить Інтернет. А як без книг навчитися читати першокласникам? Складати букви по складах, а склади - слова, будувати речення, вчитися розуміти написане .... Та й взагалі, як навчитися писати без книг? І де ж узяти такі РОЗУМНІ КНИГИ, як не в бібліотеці? Вважаю , що питання дуже актуальне, якщо думати про майбутнє підростаючого покоління.
7.Які асоціації виникають у вас при слові «бібліотека»?
Дуже багато книг…
8.Новий бібліотекар нової бібліотеки: очікування та побажання?
Довгий і важкий шлях пройдено, багато ще потрібно зробити. Статус бібліотеки, її славу створюють її співробітники – найцінніше, поряд з унікальним бібліотечним фондом. Бажаю Вам всіх благ, щастя і блиску в очах. Нехай робота буде Вам тільки в радість.
9.Чи готові Ви надати підтримку своїй бібліотеці, в тому числі матеріальну?
Невеличку підтримку своїй бібліотеці - так…. Ми систематично даруємо бібліотеці книги.
10.Продовжіть, будь ласка, фразу: Для мене сучасна бібліотека – це…
На мою думку, сучасна бібліотека – це інтерактивний центр громади, де книги як носії інформації переплітаються з використанням новітніх технологій. Бібліотека має бути центром дозвілля, місцем, куди б хотілося приходити знову й знову. Адже кожного разу на вас чекає щира усмішка бібліотекаря, обізнаного та досвідченого, який може допомогти у вирішенні, проблеми. Тепер з використанням комп’ютерної техніки та Інтернету бібліотека стає потужним інформаційним центром громади, де можна дізнатись, куди піти вчитись, де знайти роботу, як купити - продати автомобіль, повчити уроки та отримати безкоштовні консультації щодо роботи на ПК. Місце, де тебе зустрінуть нові люди, де ти можеш отримати психологічну підтримку і проведеш цікаво дозвілля, місце затишне і тихе, але водночас бурхливе та живе – це бібліотека. Такою бачу її я.

Немає коментарів:

Дописати коментар